Utrecht Comedy Week: 7 dagen comedy in Utrecht in aanloop naar Utrecht International Comedy Festival print pagina
(20-02-2019)

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart zorgt het Utrecht International Comedy Festival (UICF) ervoor dat Utrecht twee dagen lang het stralende middelpunt is van de internationale stand-up comedywereld. Maar dankzij het UICF valt er ook de week vóór het festival wat te lachen in de Domstad tijdens de Utrecht Comedy Week met zeven dagen vol grappige kunst, nieuw talent, een open mic, een vakdag voor comedians én een sneak preview met kinky comedy en Stewart Lee’s favoriete comedy show.

Vrijdag 1 maart – Narren: humor is de kunst
17.00 uur in De Kargadoor (Oudegracht 36, Utrecht)

Kunstenaars en comedians zijn de narren van de moderne samenleving. Vanaf de zijlijn wordt gepeperde kritiek geleverd op de gevestigde orde en van ons mag dat met een stevige portie humor. Deze kunstexpositie in de Kargadoor en TivoliVredenburg onderzoekt hoe humor in kunst terugkomt. En omgekeerd schetsen comedians een beeld van de kunstwereld in de openingsshow op vrijdagavond 1 maart. Want kunst kan heel grappig zijn. En grappig zijn, is een kunst!

Vrijdag 1 maart / zaterdag 2 maart: Utrecht Comedy Week: Showcases in Comedyhuis Club

De wekelijkse showcases van de Comedyhuis Club in Utrecht (de enige comedyclub in de Domstad) worden ingelijfd door het UICF tijdens de Utrecht Comedy Week.

Maandag 4 maart: Utrecht Comedy Week: Comedians of Tomorrow

Op maandag 4 maart is het in de Comedyhuis Club tijd voor de Comedians of Tomorrow: gloednieuwe talenten uit de Comedy Talent Award of het Vrijheid & Comedy-project dat het UICF met Bevrijdingsfestival organiseert. Comedy met scherpe grappen én klamme handjes!  
Dinsdag 5 maart – Open Mic in de Comedyhuis Club
20.30 uur in De Kargadoor (Oudegracht 36, Utrecht)

De wekelijkse open mic van de Comedyhuis Club krijgt een speciaal tintje met comedians van het UICF die warm draaien voor het festival op vrijdag.

Woensdag 6 maart is de eerste dag na carnaval. En dan liggen ook de mensen van het UICF een dagje brak op de bank. Alaaf!

Donderdag 7 maart – Vakmiddag voor (inter)nationale comedians
12.00 uur – 16.00 uur in TivoliVredenburg

Het UICF organiseert dit jaar de Comedy Meetup, een vakmiddag voor comedians en comedyprofessionals waarmee het UICF wil bijdragen aan de professionalisering van comedy in Europa. Keynote speaker is Chi-Chi Ton. Haar verhaal is dat van iemand die comedy in de Noorse stad Stavanger vanaf nul opbouwde, met alle valkuilen en lessen van dien.
De nadruk van deze bijeenkomst ligt op de bedrijfsvoering van comedyshows, -clubs en -festivals. Sprekers uit binnen- en buitenland zullen hun licht laten schijnen over o.a. het opbouwen van een publiek, kaartverkoop-strategieën en de do’s and don’ts van promotie.

Donderdag 7 maart – Sneak preview UICF met Paul Currie, Comedyhuis en John Robertson
19.45, 20.15, 21.15 en 21.45 uur in De Kargadoor (Oudegracht 36, Utrecht)

De dag vóór het Utrecht International Comedy Festival is er een sneak preview van de meest speciale shows van het festival. Met op 7 maart kinky comedy van John Robertson, de absurde genialiteit van Paul Currie en Nederlandse comedy van het Comedyhuis.

Paul Currie – Re-release the Baboons (20.15-21.15 uur)

Een show van Paul Currie is héél bijzonder. Deze artiest is niet voor niets een van Stewart Lee’s favoriete comedians. Deze Ier maakt comedy zoals je het nog nooit hebt gezien waarin hij het briesende, bebaarde middelpunt is van zijn zelf-gecreëerde gekte. Is het een comedian? Een mimespeler? Een clown? Iemand die net ontsnapt is uit het Pieter Baan Centrum? Het levert hoe dan ook bevrijdende comedy op!

De pers over Paul Currie:
‘My favourite comedy show of the Fringe.’ – Stewart Lee
‘A perfect vindication of immaturity and silliness’ – Edinburgh Fest Magazine
‘Currie is unique, outstandingly charismatic and utterly original…’ – Skinny

John Robertson – Dominant (21.45-22.45 uur)

Luidruchtig en brutaal gaat de Australische comedian John Robertson in zijn show Dominant er met de zweep over in een voorstelling over zijn ruige seksleven en de overlap tussen SM en stand-up comedy. Nu al de meest kinky show van het Utrecht International Comedy Festival en zéker de enige waarvoor we reclame hebben gemaakt op Fetlife.com.

De Schotse krant The Scotsman over Dominant: “The finale is a thing of joy and wonder and I’m almost tempted to give it away. It involves physical punishment, audience participation and Frank Sinatra. And for some, carefully-selected members of the audience, it seems to offer a genuine sense of release.”

Comedyhuis comedyshow (21.15-22.15 uur)

En terwijl boven in de grote zaal de Engelstalige comedy heerst, is het op 7 maart beneden in de kelder van de Comedyhuis Club tijd voor Nederlandse comedy van het Comedyhuis. En aangezien de kelder van de Comedyhuis Club een van de beste comedyzaaltjes van Nederland is, zal het hier gezellig worden met optredens van Felix Heezemans (publieksprijs VARA Leids Cabaret Festival), Patrick Meijer (schrijver Javier Guzman), Jurg van Ginkel (winnaar AKF Comedy Concours), Soula Notos (columnist De Halve Maan) en vrienden.

TICKETS UTRECHT COMEDY WEEK – COMEDYHUIS – VROEGE SHOW
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-utrecht-comedy-week-comedyhuis-comedyshow-in-comedyhuis-club-vroege-show-55821072330

TICKETS UTRECHT COMEDY WEEK – PAUL CURRIE
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-utrecht-comedy-week-paul-currie-re-release-the-baboons-2015-2115-uur-55694869855

TICKETS UTRECHT COMEDY WEEK – COMEDYHUIS
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-utrecht-comedy-week-comedyhuis-comedyshow-in-de-comedyhuis-club-55695198839

TICKETS UTRECHT COMEDY WEEK – JOHN ROBERTSON
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-utrecht-comedy-week-john-robertson-dominant-2145-2245-uur-55694046392

Vrijdag 8 en zaterdag 9 maart – Utrecht International Comedy Festival
Vanaf 17.00 uur in TivoliVredenburg

Het Utrecht International Comedy Festival op 8 en 9 maart is het grootste stand-up comedyfestival van de Benelux. Het UICF is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend comedyfestival. Zo werd het UICF onlangs nog als enige Nederlandse evenement door het Amerikaanse cultuurmagazine Vulture uit New York in een top 10 lijst gezet van beste comedyfestivals van de wereld.

Lees meer op: http://www.uicf.nl
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.