AKF Hommage: Simone Kleinsma print pagina
(20-03-2019)

Jaarlijks brengt het Amsterdams Kleinkunst Festival een hommage aan een persoon die van grote betekenis is voor de Nederlandse kleinkunst. Dit jaar is de eer aan actrice, cabaretière, toneel- en musicalster Simone Kleinsma. Op maandag 1 april 2019 zullen bevriende collega’s Paul de Leeuw, Freek Bartels, Stanley Burleson, Doris Baaten, Tony Neef en vele anderen Kleinsma toezingen in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Het wordt een onvergetelijke avond met het omvangrijke repertoire van deze coryfee.

Simone Kleinsma (Amsterdam, 1958) studeerde aan de Kleinkunst Academie in Amsterdam. Zij speelde in talloze cabaret- en theaterprogramma’s en vertolkte hoofdrollen in musicals, waaronder ‘Maskerade’, ‘Amerika Amerika’, ‘Les Misérables’, ‘Chicago’, ‘Mamma Mia!’ en ‘Was Getekend, Annie M.G. Schmidt’. In 2006 maakte Kleinsma haar toneeldebuut in ‘One Flew Over The Cuckoo’s Nest’. Ze bracht vier solo-cd’s uit, ‘Een Deel Van Mij’, ‘Met Open Ogen’, ‘Simone – Songs from the heart’ en meest recent ‘Simone!’ Op televisie was zij te zien – en binnenkort weer- als Kees in de succesvolle comedyserie ‘Kees & Co’. In 2020 speelt Kleinsma de titelrol in een nieuwe productie van ‘Hello, Dolly!’, de klassieker uit 1964.

Kleinsma won maar liefst zes Musical Awards, waaronder in 2017 een prijs voor haar gehele oeuvre. Voor haar bijdrage aan de kleinkunst in Nederland ontving zij in 2001 de prestigieuze Gouden Harp. In 2018 kreeg zij een koninklijke onderscheiding en werd zij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Het Amsterdams Kleinkunst Festival bracht eerder hommages aan onder meer Herman van Veen, Herman Finkers, Paul van Vliet, Freek de Jonge, Harry Bannink en Liesbeth List.

AKF Deluxe
De AKF Hommage is onderdeel van AKF Deluxe, hét jaarlijkse kleinkunstfestival rondom het Amsterdamse Leidseplein. Dit jaar vindt het festival plaats van 1 t/m 14 april 2019.

Datum: maandag 1 april 2019
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: DeLaMar Theater, Marnixstraat 402, Amsterdam
Reserveren: https://delamar.nl/voorstellingen/hommage-aan-simone-kleinsma/

Lees meer op: http://www.amsterdamskleinkunstfestival.nl
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.