Teun van den Elzen wint Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2019 print pagina
(19-03-2019)

Zaterdagavond 16 maart 2019 is in een tot de nok toe gevulde Theater Griffioen te Amstelveen de juryprijs van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2019 uitgereikt aan Teun van den Elzen.
Het publiek bestempelde Jules Keeris tot winnaar van de publieksprijs.

Uit het juryrapport:
Het spel van Teun is energiek en prettig om naar te kijken. Door zijn persoonlijke leven te vervlechten met engagement én de grenzen van de grap op te zoeken, laat Teun zien dat hij veel in zijn mars heeft.

De overige finalisten die helaas net niet binnen de boot vielen waren: David Verschoor, Nik Goedemans en Bob Koomen.

Het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival richt zich op het ontdekken van cabarettalent en biedt hen een springplank naar de grotere landelijke cabaretfestivals. Eerdere winnaars en finalisten: René van Meurs (jury- en publieksprijs Cameretten 2012, Comedytrain), Kirsten van Teijn (jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2013), Anne Neuteboom (jury- en publieksprijs Cameretten 2015), Martijn Kardol (jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival 2016), Janneke de Bijl (jury- en publieksprijs Cameretten 2017) en Daan van der Hoeven (juryprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival 2017) en Thjum Arts (jury- en publieksprijs Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2018).

Lees meer op: http://www.griffioenzuidpleincabaretfestival.nl
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.