Cabaretier Patrick Nederkoorn loopt voor podcast Koningsdag-route met daklozen print pagina
(24-04-2019)

Cabaretier Patrick Nederkoorn heeft in het kader van Koningsdag in Amersfoort een bijzondere podcast opgenomen. Samen met journalist Thomas de Jong maakte hij Koningsdag 2019, de route door andere ogen waarin hij de route die de koninklijke familie komende 27 april zal volgen, aflegde met twee Amersfoorters die geen eigen dak boven het hoofd hebben. De podcast staat sinds vandaag online.

Nederkoorn, die zelf geboren en getogen is in Amersfoort en er ook jaren in de gemeenteraad zetelde, is de straat opgegaan met Peter en Herman. In de 25 minuten durende podcast vertellen zij hoe het is om op straat te leven zonder zekerheden en hoe de stad er voor hun uitziet. “Dat is heel anders dan ik de stad altijd heb beleefd”, aldus Nederkoorn. “Het is een wereld die je normaal gesproken niet ziet, maar die toch heel dichtbij is. Het is volstrekt logisch dat de focus op Koningsdag ligt op de bezienswaardigheden en trots van de stad, maar ik vond het toch mooi daar op deze manier een kleur aan toe te voegen.”

Patrick Nederkoorn is columnist bij Met Het Oog Op Morgen en lid van het cabaretteam van Spijkers met Koppen. Onlangs won hij de Annie M.G. Schmidt prijs voor het lied ‘Die Geur’ (over de schuldenproblematiek in Nederland) uit de zeer succesvolle theatervoorstelling Leuker kunnen we het niet maken over de Belastingdienst die hij samen met Jan Beuving speelde. In 2017 werd Nederkoorn ook al genomineerd voor de Neerlands Hoop.

Momenteel tourt Patrick Nederkoorn door het land met zijn derde avondvullende programma Ik betreur de ophef over liefde en politiek. De verhalenverteller pur sang gaat in die voorstelling op zoek naar wat hem bezielde om ooit gemeenteraadslid te worden. Welke abjecte standpunten heeft hij verdedigd? Welke lege woorden sprak hij uit? Hoe kan je jezelf kwijtraken in iets waar je zo in gelooft en hoe vind je jezelf daarna weer terug? Ik betreur de ophef is een even grappig als pijnlijk inkijkje in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens.

De podcast Koningsdag 2019, de route door andere ogen is te beluisteren via https://open.spotify.com/show/5EY4pUACjT3unrrLfNdbpb?si=CiitzX1LRcq8S-8HY_I–Q
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.