Prinsjescabaret in Diligentia print pagina (15-07-2019)
Op drie achtereenvolgende avonden, van zondag 15 t/m Prinsjesdag 17 september aanstaande, staat Diligentia in het teken van Maatschappijkritisch, Politiek Cabaret. Drie voorstellingen met in de line-up natuurlijk ambassadeur Pieter Derks en naast hem: Bert Gabriels, Eveline van Rijswijk en Maartje & Kine.

Cabaretiers kunnen de maatschappij een spiegel voorhouden. Maartje & Kine doen dat in hun liedteksten, Eveline van Rijswijk met haar politieke onewomanshow, Bert Gabriels vanuit het Belgisch perspectief en Pieter natuurlijk zoals we dat allemaal van de openhartige prettig-kritische Pieter gewend zijn.
Het zijn bij uitstek cabaretiers die met hun voorstelling netelige kwesties aan de kaak durven stellen en die met de krachtige en ontkrachtende werking van humor spelen voor het oog en het oor van hun publiek. Geen beter moment voor hen dan rond Prinsjesdag.

Het is alweer lang geleden, maar Wim Kan deed het jaarlijks op oudejaarsavond. De meest controversiële kwesties en veel politici werden besproken. Het was voor de politicus, in aanloop naar 31 december, meestal niet de vraag “wát gaat ‘ie zeggen over mij”, maar meer de vraag “zál hij iets over mij zeggen?” Het was een -soms twijfelachtige- eer om in de oudejaarsconference van Wim genoemd te worden.
Nederland heeft gelukkig nog steeds Cabaretiers die hun voorstelling schrijven met een flinke dosis maatschappijkritiek en die daarbij de politieke ontwikkelingen op de voet volgen. De theaters Diligentia en PePijn zetten dergelijke cabaretiers graag op hun podium.

PrinsjesCabaret is een onderdeel van het PrinsjesFestival.

• Politiek cabaret
• Hoogtepunt van het Prinsjesfestival

zondag 15, maandag 16 en dinsdag 17 september 2019 om 20:15 uur in Diligentia

Lees meer op: http://www.diligentia-pepijn.nl


Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.