Remy Evers wint Cameretten 2019 print pagina
(02-12-2019)

De 54ste editie van Cameretten is gewonnen door Remy Evers. Evers sleepte in een spannende finale de juryprijs in de wacht. De publieksprijs ging naar Tobi Kooiman. Henk Overdijk viel buiten de prijzen. Dit jaar werd er door de jury ook een persoonlijkheidsprijs uitgereikt aan Samir Fighil, die niet in de finale stond.

De Limburger Remy Evers studeerde af aan de KTA in Den Bosch en bereide zich de afgelopen anderhalf jaar voor op dit festival in het cabaretontwikkelingsproject De Cabaretpoel. Ook de vorige Cameretten winnaar Chris Verlaan kwam voort uit dit cabaretontwikkelingsproject. Hiermee lijkt de trend van de winnaars uit de hoek van de stand-up comedy Janneke de Bijl 2017 en Alex Ploeg 2016 voorlopig doorbroken.

De jury, onder leiding van juryvoorzitter Rob van Wijk, noemt Evers een groot acteertalent met een goed gevoel voor timing. ‘Hier staat een sympathieke loser die de aandacht trekt met zijn ongewone manier van campagne voeren. Evers wil namelijk Prins Carnaval worden om zijn overleden vader – ook ooit Prins Carnaval – te eren’

De drie finalisten staan vanaf volgende week zaterdag tot en met eind mei volgend jaar in meer dan 60 theaters en drie poppodia door heel Nederland tijdens een zogenoemd finalistentournee.

Eerder wonnen onder anderen Theo Maassen, Marc-Marie Huijbregts, Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt, Daniel Arends en Patrick Laureij de juryprijs. Vorig jaar mocht Chris Verlaan deze prijs in ontvangst nemen.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.