Utrecht Comedy Week print pagina
(10-01-2020)

Zeven dagen stand-up comedy in Utrecht in aanloop naar Utrecht International Comedy Festival op 6 en 7 maart.

De Utrecht Comedy Week zorgt van vrijdag 28 februari tot en met donderdag 5 maart voor stand-up comedy in elk hoekje en gaatje in Utrecht waar een comedian past. Zeven dagen comedy dus, met meer dan 30 shows op spannende locaties als de oude gevangenis Wolvenplein, tot het Schiller Theater en nieuwe horecajuweeltjes als de Stadstuin en het Filmcafé. Én met een gevarieerd programma om je vingers bij af te likken. Letterlijk, zoals in de show van de Britse ‘Anarchist Cook’ George Egg die grappen vertelt terwijl hij een maaltijd kookt. Maar ook figuurlijk, zoals bij het benefiet voor KiKa met comedy-legendes Dolf Jansen en Howard Komproe.

De Utrecht Comedy Week biedt voor ieder wat wils, van gemene roast battles tussen comedians tot hartverwarmende comedy van Janneke Jager in de oude gevangenis Wolvenplein. De Utrecht Comedy Week zet dit jaar meer dan 30 shows weg in meer dan 10 locaties waaronder de Stadsschouwburg, het Schiller Theater, De Lik, Café Hofman, De Stadstuin, het Filmcafé, de Ouwe Dikke Dries en de Comedyhuis Club.

De Utrecht Comedy Week is bedoeld om Utrecht erop te wijzen dat 030 de comedyhoofdstad van Nederland is. Met als hoogtepunt natuurlijk het Utrecht International Comedy Festival op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart in TivoliVredenburg. Het UICF is al jaren hét grootste comedyfestival van Nederland met meer dan 60 comedians uit binnen- en buitenland.

Extra nieuwswaardige shows tijdens de Utrecht Comedy Week:

Zondag 1 maart – Comedy Gasten in Filmcafé
Tijd: 19.30 uur
Ticketlink: https://www.eventbrite.nl/e/85767164899
Comedian Arie Koomen (van Arie&Silvester en die ene Mediamarkt-reclame) gaat drie uur lang in gesprek over comedy met local hero (en de maker van de wekelijkse ode aan FC Utrecht op RTV Utrecht) Korneel Evers. Koomen laat fragmenten zien en lult je de oren van de kop in een leuk én informatief gesprek over de achtergronden van comedy.

Maandag 2 maart – Dutch Roast Battles in Ouwe Dikke Dries
Tickets: 7 euro
Tijd: 21.15 uur
Ticketlink: https://www.eventbrite.nl/e/85770466775
Comedians die elkaar zo creatief, vernietigend en grappig beledigen: dat is waar het allemaal om draait bij de Dutch Roast Battles. Kleren, afkomst, persoonlijke tragedies of seksuele voorkeur: alles is voer voor een goede belediging. Nu al de meest politiek-incorrecte show tijdens de Utrecht Comedy Week en een feestje voor de vrijheid van meningsuiting. Gevoelige types kunnen beter thuisblijven. Let’s. Get. Roasted!

Dinsdag 3 maart – Ochtend Humör in Hooghiemstra
Tickets: 7,50 euro
Tijd: 08.00 uur
Ticketlink: https://www.eventbrite.nl/e/85942433131

Begin de dag… met een lach! Bij Ochtend Humör in Hooghiemstra trappen een paar van de beste comedians van Nederland de dinsdag af met koffie, een croissant en een berg goede goede grappen. Gegarandeerd goed om elk spoortje ochtendhumeur weg te spoelen en energiek de rest van de werkweek af te maken.

Dinsdag 3 maart – Roel C. Verburg in De Lik – vroege en late show
De Lik
Tickets: 10 euro
Tijd: 19.45 uur / 21.15 uur
Ticketlink: https://www.eventbrite.nl/e/85942591605 en https://www.eventbrite.nl/e/85942742055

Roel C. Verburg is zo’n goede comedian dat het eigenlijk een misdaad is dat meer mensen hem niet kennen. Reden te meer om hem te laten optreden in de gevangenis. Tijdens twee unieke shows in De Lik, de oude oude penitentiaire inrichting Wolvenplein, gaat Verburg laten zien waarom hij de gangster van de comedy is. Want als het om goede grappen gaat, is Verburg een lifer: een man die al meer dan 20 jaar heeft gezeten en die met slimme observaties en charmante liedjes iedereen voor zich wint. Mis het bezoekuur niet!

Woensdag 4 maart 2020 – Utrecht Comedy Week: Pieter Jouke, Howard Komproe, Dolf Jansen (Benefiet voor KiKa) – vroege show en late shows
De Lik
Tijd: 20.00 uur / 21.30
Ticketlink: https://www.eventbrite.nl/e/85948693857 en https://www.eventbrite.nl/e/85948976703

Stand-up comedian Wouter Monden zamelt al jaren na zijn shows geld in voor KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) en besluit het tijdens de Utrecht Comedy Week gewoon eens tijdens zijn show te doen. Wel zo efficiënt!

Monden gaat de marathon van Boston lopen, gesponsord door mensen die samen met hem helpen strijden tegen een hele vervelende ziekte. En daarom nodigt hij tijdens de Utrecht Comedy Week een paar andere hardlopende comedians uit om hem te helpen. Ras-absurdist Pieter Jouke, Howard Komproe van Padoem Patsss en Dolf Janssen komen langs. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel. Leuk weetje: tijdens het Utrecht International Comedy Festival op 6/7 maart gaat Monden een marathon lopen in TivoliVredenburg. En daar praat hij maar wat graag over in uw radio-uitzendig, krant of op televisie!

Woensdag 4 maart 2020 – Utrecht Comedy Week: Raul Kohli’s Pick of the Edinburgh Fringe – vroege en late show
De Stadstuin
20.15 uur
Ticketlink: https://www.eventbrite.nl/e/85949825241 en https://www.eventbrite.nl/e/85950531353

De Engelse comedian Raul Kohli brengt een paar van de beste comedians van de Edinburgh Fringe naar Utrecht met zijn Pick of the Fringe-show. Kohli zit al jaren embedded in de comedy-underground van Engeland en weet precies welke sterren op het punt staan van doorbreken. Erika Ehler, Bygja Babylons, Sophie Willian en Jonny Pelham gaan laten zien waarom Engeland nog steeds de wereldtop is qua comedy.

Donderdag 5 maart 2020 – Utrecht Comedy Week: Stadscomedian Patrick Meijer en Vrienden
De Lik
Tickets: 10 euro
Tijd: 21.30 uur
Ticketlink: https://www.eventbrite.nl/e/86110704435

Als je als stad bekendstaat vanwege Hoog Catharijne en de sportprestaties van FC Utrecht kan je maar beter een goed gevoel voor humor hebben. En dat hebben Utrechters. En dus is het gek dat de stad géén Stadscomedian heeft. Stand-up comedian Patrick Meijer zet die fout recht en is officieel de eerste Stadscomedian van Utrecht (en de wereld). In De Lik geeft de lachburgemeester een voorproefje van zijn show over Utrecht die op het Utrecht International Comedy Festival in premiere gaat. En in de bajes moet je snel vrienden maken… dus neemt hij een paar collega-comedians mee om te helpen.

Donderdag 5 maart 2020 – Utrecht Comedy Week: anarchist cook George Egg (UK) in the Comedyhuis Club
Comedyhuis Club
Tickets: 10 euro
Tijd: 21.15 uur
Ticketlink: https://www.eventbrite.nl/e/86116533871

Een luxueus ontbijtje maken in je hotelkamer met de spullen die je daar vindt. Engelsman George Egg kan het. Maar we hebben het dan ook over de Anarchistische Chef: een man die een strijkijzer omtovert in een bakplaat voor pannekoeken en een klerenhanger gebruikt om vis te frituren. Tijdens deze show in de Comedyhuis Club kookt hij een maaltijd terwijl hij grappen vertelt. Culinair… curieus… comedy!

https://www.youtube.com/watch?v=p9U-HBU–Eo

Lees meer op: http://www.uicf.nl
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.