Piepjonge Belgische komiek Fré Vanwijnsberghe (16) wint juryprijs Comedy Talent Award in Utrecht print pagina
(10-02-2020)

Hij is pas 16 jaar oud, maar gisteravond wist de beginnende stand-up comedian Fré Vanwijnsberghe uit Antwerpen in een uitverkochte zaal van TivoliVredenburg de juryprijs van de grootste stand-up comedyprijs van Nederland op zijn naam te schrijven. De Belg imponeerde met geestige verhalen over zijn jeugd, hoe zijn moeder hem niet cool vindt, en problemen met cadeaus op zijn verjaardag. Hij sleepte zo de juryprijs van de Comedy Talent Award in de wacht. De in Utrecht wonende Hagenees Jeroen Jonker won met zijn goede grappen en het aanstekelijke accent van zijn geboorteplaats de publieksprijs.

Dit jaar deden meer dan 100 beginnende grappenmakers mee aan de voorrondes van de Comedy Talent Award (CTA) in Utrecht. Uiteindelijk haalden zes beginnende komieken de finale die dit jaar voor het eerst in de Cloud Nine zaal van poppodium TivoliVredenburg in Utrecht werd gehouden. Mark de Groot, Jeroen Jonker, Rogier Bak, Zoë Brownstone, Fré Wijnsberghe en Khadija Sabriye speelden daar voor hun grootste publiek tot nog toe van bijna 300 mensen.

Zowel Fré Vanwijnsberghe als Jeroen Jonker gaan nu optreden op het Utrecht International Comedy Festival (UICF) op 6 en 7 maart in TivoliVredenburg. Het UICF is het grootste stand-up comedyfestival van Nederland met dit jaar optredens van onder anderen Reginald D. Hunter (US), April Macie (US), Dolf Jansen, Sophie Duker (UK), Rayguns Look Real Enough en vele anderen. Meer informatie over het UICF vindt u hier.

De Comedy Talent Award is een initiatief van het Utrecht International Comedy Festival. Dat heeft niet alleen als missie elk jaar het grootste tweedaagse comedyfestival van de Benelux neer te zetten maar wil er ook voor zorgen dat Utrecht dé comedyhoofdstad van Nederland wordt. Daarom is er dit jaar voor het eerst de Utrecht Comedy Week. Tijdens deze week zijn er in de zeven dagen voor het festival meer dan 40 shows op 12 locaties verspreid door Utrecht. Ook in deze week treden de winnaars van de Comedy Talent Award op. Maar er zijn ook shows van Roel C. Verburg in een oude gevangenis, een Zomergasten-parodie met Arie Koomen en Richard van Bilsen van cabaretsite Zwartekat.nl en een voorstelling waarin culinaire comedian George Egg (UK) een maaltijd bereidt terwijl hij grappen vertelt. Kortom, dit wordt zeven dagen lang lol in de Domstad. Meer informatie vindt u hier.

TOONAANGEVEND
Dit was alweer de zesde editie van de Comedy Talent Award (CTA) en de wedstrijd is inmiddels uitgegroeid tot de meest toonaangevende competitie voor beginnende stand-up comedians in Nederland. En de CTA helpt comedians met doorbreken: zo won drie jaar Tobi Kooiman de CTA-publieksprijs, en sleepte hij vorig jaar de publieksprijs in de wacht bij Cameretten. En ook andere winnaars als Teun van den Elzen, Odette van der Molen, Pieter van Breevoort en Marco Lopes begonnen aan de wedstrijd als amateur en zijn nu professionele comedians.

Lees meer op: https://www.comedytalentaward.nl/
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.