Het wordt weer Mallejan met Pasen print pagina
(19-02-2020)

Op 13 april, Tweede Paasdag, is de 4e editie van het Mallejanfestival. De opzet is vertrouwd en het programma brengt weer nieuwe artiesten. En wat voor artiesten!

Bijzonder is dat Flip Jordens naar Amersfoort komt. Hij is de Vlaamse en internationaal vermaarde wederopstanding van Jacques Brel. En Johan Goossens zal er zijn, de onderwijzer die met zijn hilarische verhalen en liedjes full time cabaretier werd. En hilarische liedjes zijn er meer: na een een half uur Roel C. Verburg loopt u met pijn in uw buik de Mannenzaal uit. Even verderop, in de Observant, staat Anne Neuteboom, winnaar van Cameretten 2017 en overladen met juichende recensies. En we zijn er natuurlijk trots op dat grand old man Theo Nijland, liedjesman bij uitstek, één van onze artiesten is. Met Arjan Kleton verwelkomen we een stand up comedian die barkeeper is, of andersom, maar hoe dan ook heel erg grappig. En Rosa da Silva zal in KAdE Café laten zien waarom ze in 2019 de Wim Sonneveld Prijs won, de meest prestigieuze prijs voor jonge artiesten op het gebied van kleinkunst.

Met de hommage voor Robert Long zet het festival de traditie voort om een groot artiest uit de oudere generatie te eren. Vorig jaren waren dit Ivo de Wijs en Paul van Vliet. Robert Long overleed in 2006. Hij liet veel liedjes na die de tand des tijds doorstaan, liedjes die hijzelf zong of voor anderen schreef. De hommage zal worden verzorgd door Elke Vierveijzer, Mattijs Verhallen, Abke Bruins en leerlingen van theaterschool De Springplank. Elke Vierveijzer speelt momenteel haar programma ‘Lucht’, Mattijs Verhallen speelt, met anderen, voorstellingen van het artiestencollectief Het Nieuwe Lied, Abke Bruins speelde onder meer de rol van Anne Frank in de musical ‘Je Anne’ en treedt ook regelmatig op met haar broer/pianist Bouwe Bruins, die ook zal meewerken aan de hommage.

GROTE FINALE

Uiteraard is er ook dit jaar weer een spetterende finale, waar alle festivalartiesten te zien zijn en ook het werk van Robert Long een prominente plek krijgt, onder meer door een interview met Kristof Rutsaert, weduwnaar van Robert Long. De finale zal worden gepresenteerd door Frank van Pamelen, vermaard light verse dichter en schrijver.

Lees meer op: http://www.mallejanfestival.nl
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.