Finalisten AKF Sonneveldprijs 2020 bekend print pagina
(21-10-2020)

Zojuist zijn in Theater Bellevue door juryvoorzitter Yassine Boussaid de drie finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2020 bekend gemaakt. Luan Buleshkaj, Lotte Velvet en Beth & Flo gaan op maandag 26 oktober 2020 de eindstrijd aan voor de felbegeerde AKF Sonneveldprijs.

De prijs wordt voor de 33e keer uitgereikt. Hiernaast wordt door het publiek de winnaar van de AKF Publieksprijs gekozen. Dit jaar kunnen voor het eerst online kijkers stemmen. Ook wordt de Shaffy Cheque uitgereikt. Deze prijs ter waarde van €2.500,- wordt beschikbaar gesteld door het Ramses Shaffy Fonds voor jonge kunstenaars en is een aanmoedigingsprijs voor het meest veelbelovende kleinkunst-talent.

De jury, gevormd door Yassine Boussaid (voorzitter), Tom Dicke, Frank Noorland, Lucretia van der Vloot en Jelle Kuiper is positief over deze editie.

Vanwege de aangescherpte corona maatregelen is de eerder uitgestelde Finale (deze zou in april 2020 plaatsvinden) verplaatst van het DeLaMar Theater naar Theater Bellevue. De zaalcapaciteit is terug gebracht naar 30 stoelen. Daarom biedt het Amsterdams Kleinkunst Festival een unieke livestream aan waardoor toch nog een groot publiek thuis mee kan kijken. De livestream tickets zijn te bestellen via https://www.amsterdamskleinkunstfestival.nl/livestream.

Directeur Daniël van Veen: “We zijn blij dat we, ondanks de aangescherpte maatregelen, de finalisten toch in Klein Bellevue kunnen presenteren. Door het aanbieden van een livestream zijn we in staat om een breed publiek kennis te laten maken met deze authentieke talenten. Groot talent in Klein Bellevue, unieker kunnen we het niet maken”.

Fotograaf bijstaande foto: Anne van Zantwijk
Lees meer op: https://www.amsterdamskleinkunstfestival.nl/finalisten2020.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.