WËRELDBÄND met Släpstick naar Edinburgh! print pagina
(20-07-2017)

“Variété op lachwekkende hoog niveau”

De Wëreldbänd speelt van 2 – 27 augustus 2017 op het Fringe Festival in het Schotse Edinburgh.

Het is de kroon op een zeer succesvol theaterseizoen. SLÄPSTICK ging 15 januari in première en werd door de Nederlandse pers overladen met een sterrenregen. André van Duin noemde de Wëreldbänd “overweldigend en briljant” en Youp van ’t Hek schreef “Dit is theater zoals theater hoort te zijn”.

Na een tour van meer dan 100 voorstellingen sloot SLÄPSTICK af met twee uitverkochte concerten in de Kleine Komedie in Amsterdam.

Het Fringe Festival, dat plaatsvindt tussen 2 en 28 augustus, is een van de grootste theaterevenementen van Europa. Het festival, dat een podium biedt aan opvallende internationale talenten, wordt bezocht door honderden agenten, boekers en theaterproducenten uit de hele wereld.

De Wëreldbänd speelt dagelijks om 18.00 uur een 60 minuten durende compilatie van SLÄPSTICK in het Assembly George Square Theatre. Kaarten voor de voorstelling worden verkocht via www.wereldband.nl en via https://tickets.edfringe.com/

Voordat het zover is zal SLÄPSTICK ook nog in Nederland te zien zijn: van 21 tot en met 26 juli speelt Wëreldbänd op De Parade in Utrecht. De kaartverkoop hiervoor start op 23 mei.

Met SLÄPSTICK brengt de Wëreldbänd een ode aan de muzikale komiek; van Charlie Chaplin tot Spike Jones, van de Marx Brothers tot aan Mini & Maxi. Een spectaculaire verzameling van muzikale en humoristische acts uit de traditie van variété en slapstick met een moderne twist. Het resultaat is een show vol muzikale virtuositeit, ontroering en humor, het grootste en het allerkleinste, kleur en zwart-wit, en bovenal SLÄPSTICK.

De Wëreldbänd bestaat uit Willem van Baarsen, Rogier Bosman, Jon Bittman, Sanne van Delft en Ro Krauss.

Lees meer op: http://www.wereldband.nl
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.