2005 week 02

Party!

Ik was deze week op een feestje. Het barst op dit moment van de feestjes. Je kent ze wel, van die benefietfeestjes, vreten en zuipen voor de mensen die honger hebben. Maar het was ook nog een bijzonder feestje. De feestgangers moesten verkleed. Want we zijn volwassen mensen, dus het moet wel een beetje leuk blijven. Dagenlang zag ik er tegen op. Verkleed, als wat dan? Hoe kon ik nu weer een beetje leuk uit de hoek komen. Een leeuwenpak? Een luipaardkostuum? Nee, dat leek me meer iets voor m´n broer. Als Prins Bernhard dan? Dan had ik in ieder geval een goede reden om rokken te jagen. Ik leef me graag in in m´n rol! Maar nee, dat ligt misschien nog te gevoelig. Nachtenlang lag ik wakker tot ik het deze week wist. Ik ga als Prins Harry! Vreten en zuipen kan hij als geen ander!
Dus mat ik mijzelf een Nazikostuum aan: een mooie rode band om mijn arm met een hakenkruis er op. En ik moet zeggen in combinatie met mijn kale hoofd stond het fantastisch. Ik waande mij generaal Rommel in de woestijn. Klaar om zijn naam eer aan te doen. Klaar voor de veldslag. Op naar het feest!
Mijn outfit sloeg in als een bom. Ik mag wel zeggen als een V2! Bewonderende blikken en bijval waren mijn deel. Onmiddellijk kwam een vriendin op mij af die zich had verkleed als Georgina Verbaan. "Oh Harry", zei ze smachtend, haar weer forse gegroeide buste voor uit stekend. "Ik heb mijn borsten naar jou vernoemd!" Ze scheurde haar weinige bovenkleding van het lijf en zei: "Kijk maar, ze lijken spreken op je!" Ik keek en inderdaad, de gelijkenis was frappant. De twee Harry´s van Georgina waren stemmig versierd met twee getatoeëerde hakenkruizen! "Zijn ze echt?", vroeg ik bewonderend. "Mag ik even voelen?" "Natuurlijk zijn ze echt", zei Georgina verontwaardigd. "Ze zijn getatoeëerd door een rasechte Arische kaalgeschoren Neo-nazi uit de binnenstad van Berlijn! Het zijn authentieke swanstika´s." "Het zijn swastika´s Georgina, geen swanstika´s." Mijn goede vriendin ging kennelijk ook helemaal op in haar rol.
Geamuseerd keek ik rond naar de andere feestgangers. En ook zij lieten zich van hun beste kant zien. Joviaal kwam Jean-Marie Le Pen op mij af en schudde mij enthousiast de hand. In dat heerlijk Frans-klinkend steenkolen Engels vroeg hij mij of ik nog zo´n uniform had. De Nazi-bezetting van Frankrijk was immers niet bepaald onwenselijk geweest! Hij was verbaasd dat er binnen het koningshuis van aardsvijand Engeland nog zoveel weldenkende mensen rondliepen. Hij liet mij wat foto´s zien uit een Brits ochtendblad. Het waren foto´s van mijn overgrootvader koning Edward de achtste die lachend met Adolf op de foto stond. "It´s all in the family" grapte hij schamper. "Your bloody English royals, you drive left, but your inner drive is extremely right!" "Nou, dan heb je mij grootvader, prins Philip nog nooit gehoord. Als die op dreef is" Verder hoefde ik niet te gaan, want Jean-Marie had inmiddels de Harry´s van Georgina gespot.
Ondertussen liep ik verder tussen de verklede massa. Bijzonder smaakvol was de Osama Bin Laden die devoot rondliep met een opgeheven vingertje naast niemand minder dan Jan Peter Balkenende met merkwaardig genoeg hetzelfde vingertje omhoog. Ze spraken over normen en waarden en konden het buitengewoon goed met elkaar vinden. Op dat moment kwamen een paar malloten met bivakmutsen binnen. Ze droegen tientallen schilderijen onder de arm van 17de-eeuwse meesters en dronken hun bier uit zilveren bekers. De stemming was uitgelaten. Ik ving iets op van "gewoon het alarm afgezet. We hebben het gedaan voor giro 555". In de hoek stonden drie blanke Alkmaarse jongens, ook al met bivakmutsen op. Ze gingen net met een mes en een honkbalknuppel Erik de Vlieger te lijf. Een aanval in de rug, maar daar is Erik wel aangewend. Verderop liep een mevrouw met een stoeptegel in haar hersenpan. De keuze van de gasten was weer bijzonder smaakvol. Wat hebben wij toch een heerlijke beschaafde westerse cultuur. Ik besloot nog even met Osama te gaan praten.


Tim van der Sluijs


Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl. De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.