2005 week 28

Mohammed

Soms kan ik intens terugverlangen naar de wereld van voor 11 september. Toen het leven nog goed was. Toen Al Q’aida voor de gemiddelde westerling nog niet bestond. Toen ’s zomers de komkommers nog aan de kranten groeiden en de columnisten met hun handen in het haar zaten welke komkommer ze nu weer eens tot plakjes konden fileren. Eindeloos liever had ik dat gedaan, dan weer te moeten schrijven over het thema van deze tijd. Het is de terreur van de terreur!
Gelukkig komen we in Nederland nog steeds goed weg. Al presteerde Van Aartsen het om de moord op Theo van Gogh in één adem met de aanslagen in New York, Madrid en Londen te noemen. Alsof dat amateuristisch prutswerk van een paar gefrustreerde overjarige puberende moslims verglijkbaar is met die aanslagen. Verder probeerde Balkenende ons gerust te stellen door te beweren dat we op een aanslag goed zijn voorbereid. Natuurlijk Jan Peter, dat hebben alle rampenoefeningen bij uitstek bewezen! Volgens Balkenende zal hier na een aanslag adequaat opgetreden worden. Wat dit kabinet in 2 jaar relatieve rust niet lukt, zal na een aanslag meteen een feit zijn. Ik voelde me meteen een stuk veiliger. Weet je Jan Peter, die aanslagen in Nederland hoeven er helemaal niet te komen. Al Q’aida hoeft dit land niet te ontwrichten. Dat kan dit kabinet zelf veel beter!
Allah is groot. Zo groot en alomvattend dat zijn geflipte volgelingen het wereldnieuws van dag tot dag bepalen. Maar er zijn ook lichtpuntjes. Zo schijnt volgens een Amerikaans rapport de steun voor Al Q’aida in de grote moslimlanden af te nemen. De moslims daar zijn de aanslagen meer dan beu. En wij maar denken dat die moslimlanden achterlijk zijn. Maar het zijn juist de moslims hier, die achterlijk zijn. En dan niet de import-moslims, maar de bekeerlingen. De geboren en getogen westerlingen die uit pure puber-verveling zich hebben laten omscholen tot fundamentalist. Jongetjes bij wie de baard in de keel ook meteen dwars door die keel naar buiten is gegroeid. De één gaat roken om zichzelf een houding te geven, de ander gaat aan het bier en de derde laat zijn baard staan en begint de Koran in het Arabisch te lezen. Logisch dat ze er geen bal van begrijpen!
Dat er een godsdienst bestaat die mensen tot moordenaars maakt, wil er bij mij niet in. Dat is geheel tegen elke basale gedachte van religie in. Het leven is heilig en het leven dient beschermd en gerespecteerd te worden. Dat er een God bestaat die staat te juichen bij een opgeblazen metro of een gedode columnist/cineast, snap ik niet. “U kunt alle psychiaters en deskundigen op mij afsturen. Ik zeg u, u zult het nooit begrijpen. U kunt het niet begrijpen.” sprak Mohammed B. voor de rechter. Waarschijnlijk omdat Mohammed het zelf ook niet begrijpt. ‘‘Elke dag bid ik met mijn Heer dat hij behoedt dat ik anders zal gaan denken dan zoals ik nu denk,’’ Logisch dat Mohammed dat doet. Stel je voor dat je tot inkeer komt. Dat Mohammed op een dag wakker wordt in zijn cel en denkt: “Bij Allah, wat ben ik eigenlijk een ongelofelijke eikel. Waar ben ik nou eigenlijk helemaal mee bezig?!” Geen Pieter Baan Centrum die die bewustwording nog in goede banen kan leiden.
Het is jammer dat de rechter heeft verzuimd om de profeet Mohammed zelf als getuige- deskundige op te roepen. Had maar eens iemand met gezag uit de moslimwereld laten uitleggen dat de islam geen geweldadige godsdienst is. Dat Allah en zijn profeet niet willen dat elke ongelovige vermoord wordt. Als wij deze terreurdaden veroordelen, helpt dat niet. In tegendeel, dan hebben de gefrustreerde baardmannetjes alleen maar succes. Laat een gerespecteerde baardman op leeftijd maar eens vertellen waarom Allah niet blij is met de Mohammed A’s, B’s en C’s die ongetwijfeld nog zullen volgen. Dit geloof moet zijn radicalisme van binnenuit ontzenuwen.
Het Pieter Baan Centrum constateerde bij Mohammed B. geen geestelijke afwijkingen. Sorry hoor, als er één geestelijk volstrekt geflipt is, dan is het Mohammed B. Ik stel voor dat we de spelling van zijn naam wijzigen in Moham-mad!Tim van der Sluijs


Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl. De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.