2006 week 02

Knippen en scheren

Prostitutie duikt in Nederland op steeds gekkere plekken op. De politie treft het al aan in theehuizen, sauna’s, massagesalons en kapperszaken. Kapperszaken? Ja, ik vroeg me ook al af waarom die vage mannen in grijze regenjassen nerveus voor de etalage van kapperszaken heen en weer drentelen. Prostitutie in kapperszaken, waarom ook niet. In deze moeilijke tijden moet de kleine zelfstandige alles doen om het hoofd boven water te houden. De groenteboer verkoopt al bloemen, bij de kruidenier kan je televisies halen, dus waarom zou je als behoeftige man niet wat vaker in de spiegel van de kapper kijken? Dus dames, mocht je man met een nieuwe look en een bosje bloemen thuiskomen, dan weet je hoe laat het is.
In de opsomming van de politie mistte ik er echter eentje. Prostitutie komt in Nederland ook al jaren voor in de politiek. Politici zijn er niet vies van de hoer te spelen en doen dat dan ook veelvuldig. Het vullen van gaten is voor onze Minister van Financiën een totale obsessie geworden. Met zijn politieke vrienden is hij dagelijks op zoek naar dekking. Dat doen ze in achterkamertjes en na afloop hebben ze elkaar “afgetast” en dat is meestal “bevredigend verlopen”.
Prostitutie is niet meer weg te denken uit de Tweede Kamer. Vooral de politici van D’66 kunnen er wat van. Ze spelen al twee jaar lang de hoer van het CDA en de VVD. En zoals zo vaak in de prostitutie, komt misbruik ook hier veelvuldig voor. Het CDA en de VVD misbruiken D’66 aan alle kanten. Onze nationale Calimero Boris Dittrich piept zo af en toe, maar dat is het dan. “Zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk.” Boris slaat zich er dapper door heen, zoals zoveel slachtoffers die zich gedwongen prostitueren. Het is een kwestie van ogen dicht doen en vooral niet nadenken. Beide kunsten beheersen de politici van D’66 tot in detail!
Maar het jarenlange misbruik begint nu toch te knagen. Hoe vaak kan je gedwongen worden tot dingen die je eigenlijk niet wilt? De grens is voor Calimero nu toch kennelijk bereikt. D’66 dreigt zowaar om uit “het leven” te stappen. D’66 wil niet dat we troepen sturen naar Afghanistan. De hoer van het CDA en de VVD wil niet langer ook de hoer van Amerika zijn.
En daar is onze pooier George Bush niet blij mee. Via Paul Bremmer is hij al flink gaan dreigen. Een “nee” tegen de Afghanistan-missie kan ernstige gevolgen hebben en de belangen van Nederland schaden. Een Nederlands “nee” kan een sneeuwbaleffect hebben op andere landen die nog moeten besluiten over de missie. Kortom, het Nederlandse besluit is voor de VS Domino Day. Dus Calimero mag wel oppassen. Een onvoorzichtige mus werd er kortgeleden nog standrechtelijk geëxecuteerd.
Maar Calimero gaat dapper door. Calimero wil het over de inhoud hebben! Welke inhoud? Als het gaat om de inhoud van zijn hersenen zijn we snel uitgepraat. Bovendien we hebben het al weken niet over de inhoud. Juist omdat Calimero elk debat over de inhoud op voorhand heeft geblokkeerd door vooraf al een onwrikbaar standpunt in te nemen. Daarmee dwong hij het kabinet tot het wonderlijke voornemen tot een besluit. Een ridicule politieke spagaat om iedereen, maar met name George Bush, te vriend te houden. Tja, benen wijd dat gaat deze hoererende politici goed af.
Om de aandacht van hun ongekend politiek gestuntel af te leiden hebben de Calimero’s van D’66 nu besloten om samen een nieuw spelletje te spelen. Elke in het openbaar uitgesproken zin moet minimaal één keer het woord “inhoud” bevatten, anders ben je af. Tot nu toe doen ze het fantastisch. Ik heb nog nooit een politicus zo inhoudsloos over het woordje inhoud horen praten als Boris Calimero Dittrich. Zelfs Jan Peter Balkenende kan hier nog een puntje aan zuigen. D’66 blijft met stip het animeermeisje van de politiek. Politicus is immers het oudste beroep ter wereld. D’66 zal na het debat over de inhoud geknipt en geschoren onze nationale kapsalon weer verlaten. Aan alle kanten genaaid, de ogen gesloten en het verstand op nul.


Tim van der Sluijs


Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl. De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.