2006 week 19

Liegen

Als Rita Verdonk in 1992 al minister van Uitzettingszaken en Deportatie was geweest dan had ze Hirsi Ali zonder pardon uitgezet. Wat een gemiste kans! Dat had een hoop ellende gescheeld. Theo van Gogh zou nog leven en een aantal films hebben gemaakt waar kenners van kwijlden en de rest van Nederland van walgde. Hij zou geen icoon zijn van vrijheid van meningsuiting, maar een personificatie voor alles wat rot en fout was. Mohammed B. zou op een heel andere manier zijn uitgegroeid tot model-Marokkaan. Het politieke klimaat zou veel milder zijn geweest rondom thema’s als de islam. Geert Wilders zou nog een prominent VVD-er zijn omdat deze partij, bij gebrek aan beter, Geert nooit zou hebben laten gaan. En bovenal zou het u tientallen praktisch dezelfde columns van mijn hand hebben bespaard. Maar ja, Rita was geen minister in 1992. Rita is een minister in 2006 en dat is al erg genoeg.
Dus zit u weer een column te lezen over mijn twee favoriete onderwerpen. Hirsi Ali en Rita Verdonk zijn het grootste werkverschaffingsproject voor columnisten sinds 1930 en dat zal zo nog wel even blijven. De documentaireserie Zembla onthulde hoe madam Ali al liegend en bedriegend, manipulerend en profiterend van alles en iedereen zich een weg naar Nederland en naar een carrière verschafte. Ze verliet Somalië lang voor de burgeroorlog en groeide op in relatieve luxe in Kenia. Ze kreeg in Kenia één van de beste scholen en dat alles werd betaald door de UNHCR. Het westen kreeg de gevolgen van deze financiële steun als een boemerang terug, in de persoon van Hirsi Ali . Misschien moeten we al die vluchtelingen- en ontwikkelingshulp eens gaan heroverwegen. Ik ben een groot voorstander van acties in Somalië en andere Afrikaanse landen tegen vrouwenbesnijdenis. Maar van deze madam hadden de lippen wel mogen worden dichtgenaaid!
Voordat Hirsi Ali toetrad tot de kieslijst van de VVD bracht ze de toenmalige VVD-top van haar leugens op de hoogte. Dat vormde voor de VVD-top geen beletsel. Integendeel, liegen is één van de kernkwaliteiten van een top-politicus. Dus haalde de VVD madam als een heldin binnen. Ze werd met veel tamtam, het enige dat nog refereerde aan haar Somalische afkomst, als een ster aan het volk gepresenteerd. Overgelopen van de PvdA naar de VVD, als ging het om de belangrijkste voetbaltransfer van de wereld.
Liegbeesten, daar houden ze van bij de VVD. De waarheid heeft voor VVD-ers nog steeds teveel associaties met een allang vergane communistische krant. Dus koppelden ze bij de VVD Hirsi Ali aan één van hun top-talenten, de manipulerende carrière-tante Nelie Smit. Een voor de VVD uiterst belangrijke en strategische informant, omdat ze regelmatig het bed deelde met PvdA-coryfee Bram Peper. Nelie gaf in het openbaar meteen een les glashard liegen ten beste door voor de camera te beweren dat Hirsi Ali maar liefst vijf burgeroorlogen had meegemaakt. Kortom, Hirsi Ali was er één van “ijzer en beton”. Hirsi Ali, zo bleek uit de documentaire van Zembla, heeft geen enkele burgeroorlog meegemaakt. Ze heeft er hooguit met de moord op Theo van Gogh één in gang gezet. Maar als we haar de vrije hand laten, gaat ze de vijf nog wel halen. Geheel op eigen kracht!
Nelie en Ayaan hebben veel gemeen en zijn het trouwens ook. Beide zijn nietsontziende carrière-tantes. Ze misbruiken mensen voor hun eigen carrières. En ze hebben mensen in hun directe kennissenkring die vrij recentelijk in koele bloede zijn geliquideerd. Nelie is stevig bevriend met Jan-Dirk Paarlberg, die net is opgepakt omdat hij waarschijnlijk behoort tot de Holleeder-bende en een goede kennis was van Willem Endstra. Dat is politiek talent van de VVD. Houd dat maar in het achterhoofd bij de volgende verkiezingen. Niet dat het bij andere partijen veel beter is. Sam Pornes (Groenlinks) verlaat de Eerste Kamer omdat hij gelogen heeft over zijn contacten met Molukse treinkapers. Daarnaast zou hij in het verleden terroristische trainingskampen in Jemen hebben bezocht. Misschien moeten we gewoon blij zijn met een politicus als Balkenende, die te naief is om te manipuleren en in zijn sulligheid voor het oog van de Eindhovense jeugd van een skateboard flikkerde!


Tim van der Sluijs


Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl. De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.