Diligentia opent als KAPSALON THEATER (18-01-2022)

Theater Diligentia opent op woensdag 19 januari haar deuren als kapsalon. Het Haagse cabarettheater doet mee aan het landelijke initiatief van Diederik Ebbinge en Sanne Wallis de Vries om op ludieke wijze aandacht vestigen op de nijpende situatie in de culturele sector. Tijdens deze voorstelling kunnen bezoekers worden geknipt terwijl Sjaak Bral, Francis van Broekhoven, Lucinda Sedoc en Kikki Schippers een gevarieerd theaterprogramma opvoeren.

Theater Diligentia bepleit hiermee dat Nederlandse theaters bij de veiligste bezoeklocaties tijdens deze coronacrisis horen. De culturele sector heeft zich steeds, met begrip voor het overkoepelende doel het coronavirus terug te dringen, aan de overheidsmaatregelen gehouden.

In geen enkel theater is gedurende de gehele coronaperiode een besmettingshaard geconstateerd. Directeur Lucien Kembel: “Nu het kabinet de stap heeft gezet om de samenleving deels te heropenen,verbaast het ons welke sectorkeuzes daarbij gemaakt zijn en vooral dat de theaters er niet bij horen en dus dicht moeten blijven. Dit is een onbegrijpelijke keuze. De gehele culturele sector heeft inmiddels bewezen, een volkomen veilige sector te zijn.”

De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw Directies (VSCD) steunt dit initiatief.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl. De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.