Amsterdams Studenten Cabaret Festival

Wat ooit begon als een kleinschalige comedy-avond is inmiddels uitgegroeid tot één van de snelst groeiende studentencabaret festivals in het land. In 1990 organiseerde een groep studenten van studentenvereniging L.A.N.X. voor het eerst een comedy-avond. De avond werd een groot succes, en werd met de jaren steeds groter en vooral grappiger.

Na vijf van deze kleinschalige edities werd in 1995 het roer omgegooid. Vanaf die tijd moest het festival toegankelijker worden gemaakt voor een groot publiek en niet alleen voor studenten uit Amsterdam. De banden met de studentenvereniging werden langzaam maar zeker afgebouwd, en het festival werd onafhankelijk. Vanaf dat jaar veranderde de naam van het festival in het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (ASCF). In 1997 werd het Festival voor het eerst gehouden in De Rode Hoed, waar een hoogstaande cabaretavond werd georganiseerd, wat vanaf dat jaar de vaste locatie zou worden voor de finale van het ASCF.

Het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (ASCF) is een jaarlijks terugkerend cabaretevenement voor jonge, beginnende cabaretiers. Het wordt ieder jaar georganiseerd door een bestuur bestaande uit Amsterdamse studenten, die zich een jaar lang naast hun studie inzetten om het festival in goede banen te leiden en verder te laten groeien. Het voornaamste doel van het ASCF is om jong talent een opstapje te bieden naar een carrière binnen de cabaretwereld, mede door hen tijdens het festival de kans te bieden voor een groot publiek op te treden.

Het ASCF bestaat uit drie avonden: twee halve finales en de finale. In de halve finales strijden beide avonden drie cabaretiers om een plek in de finale. Het publiek kiest van elke avond een winnaar die meteen doorstroomt naar de finale. Daarnaast geeft de organisatie nog een wildcard weg aan een derde halve finalist, waardoor er 3 finalisten in De La Mar staan, waar zij zullen strijden om de publieks- en de juryprijs, eerder gewonnen door De Partizanen, Tim Fransen, Pieter Derks en Kasper van der Laan.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.