Van der Laan & Woe

Niels van der Laan en Jeroen Woe ontmoetten elkaar op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Met hun afstudeervoorstelling wonnen ze in 2004 op het Theater aan Zee-festival in Oostende de Toneelprijs voor de meest veelbelovende jonge makers. Het jaar daarna won het duo de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Vanaf 2006 zijn ze op tournee door het land. Na hun eerste voorstelling Ctrl+Alt+Del (tournee 2006-2008) volgde Help Ons (tournee 2008-2010), beide geregisseerd door Ira Judkovskaja. Met het derde programma Superlatief begon de samenwerking met regisseur Erik van Muiswinkel. Dit programma werd in 2011 bekroond met de Neerlands Hoop-prijs voor de meestbelovende cabaret-act. Met hun vierde voorstelling, Buutvrij, werden ze genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen.

Niels en Jeroen zijn momenteel wekelijks te zien in Even Tot Hier, een satirische amusementsprogramma op de zaterdagavond. Daarvoor waren ze 7 jaar lang te zien in hitshow De Kwis met Paul de Leeuw, Rob Urgert en Joep van Deudekom. Ze zijn 2/5 deel van de cabareteske close harmony boyband Stanley en de Menzo’s waarmee ze sinds 2010 kerstvoorstellingen maken. In 2010 en 2012 schreven en speelden ze mee met de VARA-oudejaarsconferences met verder oa Erik van Muiswinkel, Mike & Thomas, Sanne Wallis de Vries en Ronald Goedemondt. Ze maakten 8 jaar lang deel uit van het radiocabaret van Spijkers met Koppen.

Momenteel staan ze in de theaters met hun zesde voorstelling: Pesetas.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.