Dan Tien in de Lucht

Dan Tien in de Lucht is een muziektheatergroep bestaande uit Femke Swart, Marit Thus en Quirine Smit. Zij ontmoetten elkaar op de MusicAllFactory en het Conservatorium in Tilburg. Na verschillende soloprogramma’s besloten ze samen Dan Tien in de Lucht te starten.

Dan Tien maakt muziektheater in de breedste zin van het woord. Op improvisatie gebaseerde scènes van herkenbare of juist absurde situaties, fysiek theater, interactie met het publiek en (meerstemmige) kleinkunstliedjes geven de groep een uniek karakter.

In 2011 speelden ze hun eerste voorstelling ‘Wacht even’, geregisseerd door cabaretier Olaf van de Ven, op verschillende podia. Ook dit jaar waren ze op meerdere plekken in Nederland te bewonderen. ‘En dan zet ik me af’ is hun tweede voorstelling en is als een dichtbundel; op zichzelf staande scènes en liedjes, aan elkaar gelijmd met plezier. Zwemvesten-, kikker-, muggen- of obervrees? Dan Tien helpt je er vanaf, of toch niet?

In 2015 wonnen ze de jury- en publieksprijs van het Utrechts Kleinkunst Festival. Momenteel wordt er keihard gewerkt aan een nieuwe voorstelling. Vanaf september 2016 starten de try outs. Check de speellijst.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.