Joris Linssen & Caramba

Joris Linssen & Caramba is de Nederlandstalige band rond zanger/tv-presentator Joris Linssen. Drie maanden per jaar toert de groep met een theaterconcert langs de schouwburgen. De rest van het jaar spelen ze op festivals, in kroegen en op bijzondere locaties. Caramba staat bekend om de puurheid, het aanstekelijke enthousiasme en de persoonlijke verhalen van Joris. De band werd opgericht in 1999 en bracht in 2000 de eerste cd uit.

Sinds 2008 speelt Joris Linssen & Caramba naast reguliere optredens ook theatervoorstellingen. Ze begonnen met “Tranen van Geluk”. Daarna volgde het programma “Vuur”, waarmee ze in 2010 en 2011 op de planken stonden. De voorstelling “Licht”, die ze speelden in 2013 en 2014, werd door honderd schouwburgen geprogrammeerd en was meestal uitverkocht. In 2015 en 2016 speelden ze de voorstelling “Stroom”. De show werd 115 keer geboekt in zalen door heel Nederland en is lovend ontvangen door pers en publiek. In 2017 en 2018 speelde Joris Linssen & Caramba meer dan 120 keer de succes-voorstelling Serenade (foto Rogier Veldman).

Theater

De theaterconcerten van Joris Linssen & Caramba zijn vurig en intiem. Joris vertelt persoonlijke verhalen en zingt samen met zijn band prachtige liederen. Marcel van der Schot is één van de beste accordeonisten in Nederland en percussioniste Djem van Dijk geeft de optredens een extra impuls met haar prachtige stem, die mooi mengt met die van de rest van de band. In 2017 en 2018 stond het theaterconcert ‘Serenade’ op de rol. In meer dan 120 theaters vertelden de Carambaatjes over hun liefdesserenades en de odes die ze brachten aan overleden artiesten op 2 november, Día de los Muertos.

Voor de show “Stroom” (2015 en 2016) gingen de jongens op muzikale bedevaart langs de Maas. Eten, drinken en slaapplaatsen moesten ze verdienen door een lied te spelen. Het leverde bijzondere levensverhalen op, die de rode draad vormden van de voorstelling.

Percussie

Sinds de tournee van 2015 is Caramba uitgebreid met percussie. Djem van Dijk staat de jongens bij met haar frisse beats en prachtige stem. Ook op festivals en club-optredens brengen de broeders van Caramba hun zusje mee. (Foto Kick Spaargaren)

Festivals en club-optredens

Een heel andere kant laten de podiumbeesten zien tijdens festivals. Dan is er meer ruimte voor feestnummers en extra interactie met het publiek. De jarenlange ervaring van de rasentertainers komt hier goed naar voren. Soms speelt Caramba dan ook nog met een extra drummer. Bij de cd-presentatie van ‘Serenade’ in TivoliVredenburg werd de band ook nog uitgebreid met twee trompettisten. Caramba is dan een dynamisch dans-orkest met af en toe een zwoele ballade. (foto Marc van der Maas)

Tournee door Mexico

In oktober 2012 toerde Joris Linssen & Caramba in Mexico. Ze traden op in Bar Tenampa aan het Plaza Garibaldi in Mexico-Stad en in een stadion in Guadalajara. Ook speelden ze op het graf van de beroemde mariachi José Alfredo Jiménez en brachten ze een serenade aan hun idool Armando Manzanero. Zijn superhit “Contigo aprendí” speelden ze voor hem in het Nederlands: “Met jou heb ik geleerd”. De reis is gefilmd door de vaste crew van Joris’ Showroom en HELLO GOODBYE. September 2013 ging de film in première op het Nederlands Filmfestival in Utrecht: “Met jou heb ik geleerd”. Rond de jaarwisseling van 2014 was de film op tv te zien (NPO2).

In 2019 en 2020 toert de band door Nederland met het theaterconcert RAAK! In deze gevoelige en meeslepende show vertellen ze alle vijf over ontroerende momenten in hun leven, die zijn verbonden aan een lied. Deze nummers zijn zo nodig vertaald en in een Caramba-jasje gestoken. Met deze verrassende voorstelling, de zesde theatershow alweer, viert de band het twintigjarig bestaan.

Huidige bezetting
Joris Linssen, zang & teksten
Marcel van der Schot, accordeon & zang
Erik van Loo, contrabas & zang
Kees van den Hoogen, gitaar & zang
Djem van Dijk, percussie & zang

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.