SLÄPSTICK

De Wereldband ontstaat in 1997. Ro Krauss, Willem van Baarsen, Rogier Bosman en Sanne van Delft kennen elkaar van het conservatorium en besluiten een akoestisch bandje te beginnen. De kern van de Wereldband is geboren en deze harde kern van muzikanten is er nog steeds.

Geïnspireerd door hun onderlinge vriendschap, nieuwe muziekinstrumenten en een voortdurend verlangen keihard te lachen ontstaan er steeds nieuwe ideeën. Hoewel ze uit de oneindige bron van bestaande traditionals putten, worden de meeste composities en teksten zelf geschreven. Vanaf 1997 speelt de Wereldband vooral op festivals en muziekpodia maar ontwikkeld de combinatie van muziek met maffe scenes steeds verder. In 2005 volgt de onvermijdelijke sprong naar het theater. Zoals een jongleur met ballen goochelt, zo goochelen de muzikanten met hun instrumentarium. Het is een grote instrumentencarrousel die tot humoristische situaties leidt. De Wereldband spreekt de universele taal van de muziek, de lach en ontroering.

Naast het ontwikkelen van eigen avondvullende theatershows werkte de Wëreldbänd samen met een hele reeks inspirerende artiesten. Onder andere met Brigitte Kaandorp, Ellen ten Damme, Karel de Rooij, Martin van Waardenberg en Titus Tiel Groenestege werden succesvolle samenwerkingen aangegaan. Lees daarover meer onder het kopje “Shows” in het menu hierboven.

In augustus 2017 ontving de groep The Spirit of Fringe Award op het gerenommeerde Theaterfestival “Fringe Festival Edinburgh”. In mei 2018 volgde Nederland met de toekenning van de “Johan Kaart Prijs” voor de voorstelling SLÄPSTICK. De Johan Kaart Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of groep voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van theateramusement. In april 2019 veranderde de groep haar naam van Wëreldbänd in Släpstick.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.