Kirsten van Teijn

Met een half uur uit haar programma Heilloos won Kirsten van Teijn in 2013 de jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaretfestival. Eerder sleepte Kirsten ook de jury- en publieksprijs in de wacht op het Griffioen/Zuidplein cabaretfestival.

Kirsten is een echte Heiloose, ze groeide op tussen de koeien en de schapen in het Noord-Hollandse dorpje Heiloo. Nee, géén Heilloze…zoals haar grootvader die zo’n dertig jaar een dubbelleven bleek te hebben geleefd. Kirsten peutert aan datgene wat wij het liefst verborgen houden; ze grijpt je bij de lurven en laat je niet meer los. Ze verleidt, troost en deelt rake klappen uit op momenten dat je het ’t minst verwacht. In het juryrapport uit Groningen staat ze niet voor niets omschreven als: ‘een assertieve idioot die de radeloosheid tot kunst heeft verheven’.

Kirsten van Teijn begon haar ‘carrière’ op 12-jarige leeftijd bij het Jeugdtheater Heiloo. Na haar middelbare schooltijd vertrok ze op 17-jarige leeftijd naar Utrecht om daar de vooropleiding theater aan de HKU te volgen. Een jaar later ‘vluchtte’ ze naar Thailand om in een weeshuis te werken. Thuisgekomen werd ze aangenomen aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Tijdens haar opleiding deed ze mee aan het Griffioen/Zuidplein cabaretfestival (2013) waar ze alle prijzen won. In mei van datzelfde jaar schreef ze zich in voor het Groninger Studentencabaret Festival en in juni studeerde zij af. ‘Doorrammen’ was het motto. En dat is gelukt. Nog geen half jaar later stond ze voor 900 man te spelen in de Stadsschouwburg van Groningen en nam ze alle prijzen mee naar huis. En nu, de grootste droom: een gedurfde, maar kwetsbare voorstelling over waar je vandaan komt en waar je je heil vindt.

Kirsten is theatermaakster, zangeres en actrice met een welhaast klassieke uitstraling.
Maar dat interesseert haar geen reet.

Belangrijker is de vraag: ‘Wat is een vrouw’?
Dat vind Kirsten althans.
Meer in het bijzonder:
Welk type vrouw is nou het leukst?
De moeder, de Maria, de diva…
Of misschien een combinatie daarvan? Hoe dan ook: Kirsten speelt scène’s en zingt liedjes.
En u mag naar haar kijken…

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.