Lieven Scheire

Lieven Scheire richtte tijdens zijn studie fysica aan de UGent samen met zijn neef Jonas Geirnaert de comedygroep Neveneffecten op. Samen met Jelle De Beule en Koen De Poorter maakten ze televisieprogramma’s als Basta, Neveneffecten en (met Bart De Pauw) Willy’s en Marjetten.

Scheire En De Schepping is een groot succses op VRT-één, en verkast dan samen met de hele Woestijnviswinkel naar SBS-Vier. Daar worden nog twee seizoenen –samen 17 afleveringen—gedraaid en uitgezonden, met groot succes. ‘Kampioenen’ van SBS: Vier zendt diezelfde 17. Ook op Youtube blijft een immense hit, met honderdduizenden downloads.

In najaar 2014 verhuist Lieven weer naar VRT, en neemt er met plezier de rol van ‘Science Communicator’ op. Dat resulteert in het voorjaar van 2015 in 10 aflevering van het wetenschapsprogramma ‘De Schuur Van Scheire’, dat Lieven samen met zijn kompanen Bart Van Peer, Kurt Beheydt en Henk Rijckaert bedenkt en presenteert. Ook de drukbezochte website Nerdland.be en deschuurvanscheire.be zien het licht.

In najaar 2015 presenteert Lieven de Quiz ‘De Allesweter op één’. Lieven presenteert, modereert en animeert interessante avonden, congressen en events, is actief als stand-up comedian en houdt ook lezingen in België en soms ver daarbuiten over o.a. over de relativiteitstheorie van Einstein, de quantummechanica, de formule van Drake, of gaat hij in het Engels los in ‘The Wonderful World Of Lieven Scheire’. Lieven Scheire is 33 jaar, en samen met Sien heeft hij drie kinderen: Gitte, Lander en Hazel.

En voor cloudspotting mag je hem ook ’s nachts wakkermaken. Maar dan alleen voor noctulicent wolken, uiteraard.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.