Tim Hartog

Op jonge leeftijd wist Tim Hartog (16 december 1986, Rotterdam) al dat hij cabaretier wilde worden. Na eerst een carrière als paleontoloog te ambiëren en het een tijdje als gitarist geprobeerd te hebben gaf het vermogen te praten voor grote groepen de doorslag. Dat en het feit dat hij niet heel veel anders kon.

Na vier jaar op de Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch studeert Tim af in 2010 met zijn afstudeervoorstelling. In datzelfde jaar doet hij nog mee met Cameretten en bereikt de halve finale. Vanaf 2012 is hij de vaste MC van de Stand-Up Club, een maandelijks terugkerende comedyavond in Theater Walhalla Kantine, in Rotterdam. In datzelfde jaar won hij zowel de jury- als publieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaretfestival en de Publieksprijs bij het Utrechts Cabaret Festival.

In 2013 maakte hij zijn opwachting in Comedy Factory op RTL4.

In 2015 behaalde hij de finale van het Leids Cabaret Festival met materiaal wat de basis legt voor zijn debuut programma ‘Vol Verwachting’.

Naast zijn werk als cabaretier en comedian is Tim ook werkzaam als presentator. In die hoedanigheid heeft hij opgetreden op o.a. Metropolis muziekfestival en Oerol.
In 2016 stond hij op de grootste muziekbeurs van Nederland als presentator tijdens Noorderslag in de Oosterpoort, Groningen.

“Tim heeft meteen de lachers op zijn hand en weet het publiek ook blijvend te boeien. Zijn verhaal is onderhoudend en amusant en heeft maatschappelijke relevantie.”
— Juryrapport Utrechts Cabaret Festival

In 2013 debuteerde hij met zijn avondvullende programma Hokjesgeest. Later dat jaar maakte hij zijn opwachting in Comedy Factory op RTL4.
In 2015 behaalde Tim de finale van het Leids Cabaret Festival met het programma ‘Gezellie’. Dit werkt hij momenteel verder uit tot de avondvullende voorstelling ‘Vol Verwachting’.

“Tim is een echte stand-upper, gezien zijn interactie met het publiek en de hoge dosis grappen. Tegelijkertijd bevat zijn voorstelling ook een rode draad.”
— Juryrapport Leids Cabaret Festival

“Zijn tekst is soms indringend en subtiel (…) zijn thema’s smaken naar meer.”
— Juryrapport Leids Cabaret Festival

TELEVISIE / RADIO
– Grote Improvisatie Show, The Comedy Factory, 3FM Serious Request

PRESENTATOR
– Oerol, Noorderslag, Metropolis

FESTIVALS
– Lowlands, Leids Cabaret Festival (finalist 2015), Amsterdams Studenten Cabaretfestival (jury,- en publieksprijs), Paaspop, ICFR, UICF, Boekids

Tim Hartog speelde in seizoen 2017-2018 een voorstelling met Berit Companjen.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.