Kiki Schippers

Kiki Schippers werd geboren in Nijmegen en groeide op in Woerden. Bij de Jeugdtheaterschool in Gouda en het Klooster in Woerden volgde ze spel- en zanglessen van diverse docenten, en na een Vooropleiding Theater aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten werd ze in 2006 aangenomen als Theatraal Performer op de Toneelacademie in Maastricht.

Na een project met de Bloeiende Maagden tijdens Theaterfestival Boulevard in ‘s-Hertogenbosch stapte ze in de zomer van 2007 over naar de Koningstheateracademie voor cabaret. Daar studeerde ze onder andere samen met Louise Korthals & Patrick Nederkoorn.

In 2011 studeerde ze af met een zeemansvoorstelling en in 2012 presenteerde ze haar eerste CD vol eigen liedjes: DAGVRIEND

In 2013 voelde ze zich klaar voor het Leids Cabaret Festival en behaalde samen met haar muzikanten de finale, net als Jan Beuving, en het winnende duo De Partizanen. Na een schrijfperiode in Gent deed ze mee aan de Vlaamse Nekka-wedstrijd ter bevordering van het Nederlandse Lied en daar werd ze tweede.

Eind 2014 deed ze solo mee aan Cabaretfestival Cameretten en dat leverde haar de Persoonlijkheidsprijs én de Publieksprijs op. Met de andere finalisten Emiel van der Logt en winnaars OLDENOSBORN tourde ze t/m mei 2015 door het land, ze sloot zich aan bij Theaterbureau Hummelinck & Stuurman en met dank aan het prijzengeld van Factua presenteerde ze dit voorjaar een nieuwe EP: Hard Hoofd

Tegelijkertijd begon ze in januari met de try-outs voor haar avondvullende programma dat komend seizoen in de theaters zal staan: ‘Wie Kijkt?’
In 2015 ging haar eerste avondvullende programma in première en dat werd lovend ontvangen. Ook op de radio is ze inmiddels een vast geluid met haar stekelige bijdrages aan actualiteitenprogramma’s als Spijkers met Koppen. NRC zag een 'Intrigerend talent, verrassend en veelzijdig' en Theaterkrant oordeelde: 'Liedjes schrijven en zingen, dát kun je aan Schippers overlaten'.

In 2017 won ze de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied ‘Er Spoelen Mensen Aan’.

Na haar debuutprogramma ging ze naar Argentinië en speelde ze met haar band op de Parade en in de theaters. Schippers was te zien als finaliste in De Slimste Mens.

Begin 2018 begint ze aan haar tweede avondvullende voorstelling: ‘WAAR’

Ze dirigeert, regisseert, geeft theater- en muziekles en schrijft daarnaast liedteksten voor onder andere Kirsten van Teijn & De Andersons


Discografie:

2012: "DAGVRIEND"(cd)
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.