Andries Tunru

Andries Tunru groeide op in Culemborg. Na het behalen van zijn bachelordiploma Sociale Psychologie (Universiteit Utrecht) studeerde hi aan de Koningstheateracademie Den Bosch, een HBO-opleiding tot cabaretier. In juni 2015 studeerde hij af met zijn soloprogramma “Vlees, vis, wal en schip”.

Hij speelde al eerder in theaters door heel Nederland, op stand-up podia en zelfs op Lowlands. In 2015 won hij samen met Stefan Hendrikx het Amsterdams Studenten Festival met hun duo-improvisatie Beperkt Houdbaar. In 2016 stond hij solo in de finale van het Griffioen/Zuidplein Cabaretfestival en won hij zowel de jury- als de publieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. In 2017 was hij finalist van cabaretfestival Cameretten, waar hij de persoonlijkheidsprijs won.

Samen met Stefan Hendrikx vormt Andries improvisatieduo Beperkt Houdbaar. Hierbij spelen zij, begeleid door muzikant Joep Hullegie, volledig geïmproviseerde avondvullende voorstellingen. Stefan en Andries wonnen het Amsterdams Studenten Festival 2015 en (als helft van improvisatiegroep Flunknarf) het Nederlands Kampioenschap Improvisatietheater 2018.

Daarnaast is hij artistiek en zakelijk leider van improvisatiecomedy-collectief Flunknarf en is hij columnist voor het Radio 1-programma Druktemakers.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.