Maarten Westra Hoekzema

Maarten Westra Hoekzema stond in 1999 in de finale van het Leids Cabaret Festival. In 2004 won hij de prijs Jong Theater Werk op Theater Aan Zee voor zijn zelfgeschreven monoloog “Soms schrik ik van mezelf”. In datzelfde jaar schreef en speelde hij bij het Gasthuis in Amsterdam zijn tweede monoloog “Ik ben een beter mens geworden”. Verder speelde hij bij onder andere Cie de Koe, De Parade en Toneelhuis. In 2007 richtte hij met Louis van der Waal en Kyoko Scholiers het collectief unm op. Hij schreef en speelde (samen met Kyoko en Louis) de voorstellingen “Bye Bye Buchenwald” en “Tussen hond en wolf”. In samenwerking met Koen De Preter maakte unm de succesvolle locatieproductie “The House That Built Us” (2012). Daarnaast is momenteel als acteur werkzaam in “Tonight, lights out!” van David Weber-Krebs.

In de monoloog “De Openbaring” (2010) kondigde Maarten Westra Hoekzema het einde der tijden aan. De enige manier om gered te worden was geloven in God. In “De Verleiding” wist Maarten het publiek ervan te overtuigen dat we ons leven volledig in eigen hand hebben. Als we maar kunnen verleiden. “In Testament” zal Maarten een preek geven en een antwoord formuleren op de vraag ‘Wat laat je na en wat is de zin ervan?’.

Na de première van “Testament”, zal Maarten Westra Hoekzema dit drieluik herwerken tot één geheel, waarin Maarten de uitdaging zal aangaan het publiek drie keer van denkrichting te laten veranderen. De onheilsprofeet, de verleidingscoach en de prediker komen samen op de scène: “Trilogie”.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.