Bram Bakker

Bram Bakker (Zwolle, 1963) studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit. Zijn artsexamen behaalde hij in 1991. Vervolgens specialiseerde hij zich tot psychiater aan de toenmalige Valeriuskliniek in Amsterdam (thans GGZ inGeest). In dezelfde periode deed hij promotieonderzoek naar de behandeling van paniekstoornis met pillen of praten. Hij promoveerde in 2000 aan de Vrije Universiteit.

Als psychiater was hij werkzaam op zeer diverse plekken. Op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Amsterdam, bij het landelijk centrum eetstoornissen Ursula in Leidschendam en op diverse plekken in de GGZ, variƫrend van polikliniek tot gesloten opname-afdeling.

Van medio 2009 tot eind 2011 werkte hij als psychiater en medisch directeur voor SolutionS, de eerste particuliere verslavingskliniek in Nederland. In januari 2013 opende Bram samen met zijn vriend en zakenpartner Peter Kuijper Mind&Health. Bij Mind&Health vindt een zogenaamde leefstijlscreening plaats, waarbij integraal wordt gekeken naar alle aspecten van iemands functioneren: eten, bewegen, stress, hersenfuncties en psychologisch onderzoek.

Sinds 1 februari 2012 werkt Bram nauw samen met Vitaalpunt, waar men terecht kan voor diagnostiek en behandeling van uiteenlopende psychische en lichamelijke klachten.

Met Simon van Woerkom schreef hij een boek over Runningtherapie en organiseert hij al jaren een tweedaagse cursus met dezelfde titel. Sinds 2003 is Bram ook actief als publicist en sinds 2012 als uitgever bij Uitgeverij Lucht en sinds vorig jaar bij Uitgeverij Water.

Bram heeft twee zoons en een dochter.

Bram Bakker speelde een voorstelling met Marjolijn van Kooten.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.