Felix Heezemans

In 2010 studeerde Felix af aan de Koningstheaterakademie in Den Bosch met zijn afstudeervoorstelling “Kijk maar wat je doet” onder regie van Pieter Bouwman.

Begin 2011 besloot hij om zich meer te focussen op stand-up comedy.En met succes want in 2011 won hij de publieksprijs van de Comedyslam om vervolgens in dat zelfde jaar zowel de jury en de publieksprijs te winnen van de meest prestigieuze stand-up prijs van Nederland en België. De Culture Comedy Award. Sindsdien treedt Felix op in binnen en buitenland en weet hij met zijn absurdistische stijl ieder publiek te veroveren met zijn vaak iets wat vreemde kijk op de wereld.Zo was hij onder andere te zien bij Comedy Casino op Canvas en schreef hij diverse columns voor de radio.

“Hij weet elk soort lach bij het publiek uit te lokken: van bulderlach tot verontwaardigingslach en van glimlach tot herkenningslach”
-Juryrapport Culture Comedy Award.

“Ik denk dat ik gewoon goed ben in klagen,” zo reageerde Felix Heezemans nuchter toen hij de Publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2017 in de wacht sleepte. En dat typeert deze Utrechter. Want er zijn weinig andere comedians die op zo’n ontzettend grappige manier kunnen zeuren over de dagelijkse ergernissen in het leven.

Bejaarden, hipster-eten of stadswachten: sommige mensen worden er alleen maar chagrijnig van, maar Heezemans wordt er chagrijnig van én schrijft er vervolgens 10 goede grappen over. Bereid je dus maar goed voor om dubbel te liggen om de absurdistische gedachten van deze verrukkelijk knorrepot.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.