Annick Boer

Annick studeerde in 1994 af aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Naast theater en televisie is ze veelvuldig te horen in tekenfilms. Je kunt haar onder andere kennen van de hoofdrol die ze in 2009 vertolkte in de musical Ja Zuster Nee Zuster, uit de musical Doe Maar waar ze een Johnny Kraaijkamp musical award voor won, de dramaserie De Hoofdprijs en haar stem was te horen in de animatiefilm Finding Nemo. Ook verscheen ze op televisie regelmatig in gastrollen. Ze maakte deel uit van het cabaret van Kopspijkers en speelt in een aantal sketches van Het Klokhuis. Meer informatie over waar Annick in te zien was is te vinden onder projecten.

Vroeger woonde Annick naast haar nichtje Plien van Bennekom, ze waren en zijn nog steeds goede vriendinnen en ze waren vroeger altijd samen. Op verjaardagen voerden ze graag toneelstukjes op. Vanaf de peuterschool zaten ze bij elkaar in de klas en in 5 Artheneum speelden ze samen in de schoolmusical. Ze hadden nog geen idee wat ze later wilden worden maar na de schoolmusical dachten ze: ‘Als we dat nou later zouden kunnen doen!’. Maar ze wisten niet dat je van theater je beroep van kon maken. De volgende dag nam Plien een catalogus van de Kleinkunst Akademie mee. Vervolgens hebben ze zich samen ingeschreven. Omdat Annick bleef zitten ging Plien eerder naar de Kleinkunstacademie. Annick ging een jaar later en heeft daar haar diploma behaald.

Samen met Daniela Oonk en Anne-Marie Jung vormt ze het cabarettrio De Bifi’s. Die naam is bedacht door een geluidstechnicus van The Little Shop of Horrors omdat ze hele strakke jurkjes droegen waarin hun rolletjes goed zichtbaar waren. Voor de NPS hebben de bifi’s een muzikale komedie van 25 minuten gemaakt. Ze hebben daarvoor het Gouden Beeld gewonnen.

Annick is een kleinkunstenares en houdt zich bezig met veel verschillende projecten. Ze houdt ervan om mensen aan het lachen te maken en heeft een grote liefde voor theater. Ze zou graag een keer liedjesprogramma willen maken waarin ze zichzelf begeleidt.

Speelde in seizoen 2016-2017 in Op een mooie pinksterdag.

Geboortedatum: 22.03.1971
Stembereik: Sopraan

OPLEIDING
1990-1994 Academie voor Kleinkunst Amsterdam
Zanglessen bij Maarten Koningsbergen
1983-1990 Atheneum/VWO

BIJZONDERHEDEN
– Vormt samen met Anne-Marie Jung en Daniela Oonk het cabarettrio ‘De Bifi’s.
– Speelt zeer goed piano.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.