Patrick Laureij

Patrick Laureij (1982) groeide op in Rotterdam-Zuid, IJselmonde. Hij besluit in 2006 mee te doen aan de Rotterdamse Talent Night. Met 4 minuten aan materiaal en wat geïmproviseerde grappen heeft hij eindelijk zijn “plekkie” gevonden: stand-up comedy.

Via verschillende kleine podia en vele optredens belandt hij op het Open Podium van Toomler waar hij de kneepjes van het vak leert. Zijn harde werken ziet hij in 2009 bekroond met een geslaagde Comedytrain auditie.

Met een onvervalst accent en de bijbehorende eerlijkheid heeft hij inmiddels meerdere malen op Lowlands gespeeld, stond hij in het voorprogramma van Theo Maassen en is hij de winnaar van de publieks- en juryprijs van Cameretten 2013.

Vanaf januari 2015 was Patrick te zien in de nieuwe 10-delige politieserie Noord/Zuid in de rol van Dennis (een van de grotere vaste rollen) op NPO 1 (KRO).

Patrick tourde met Double Bill een maandje in 2016-2017 met partner in crime Daniël Arends.

*In 2017 speelde Patrick zijn show in een uitverkocht Paradiso. De registratie hiervan is uitgebracht als dubbel-elpee in samenwerking met TopNotch.
* Hij staat in 2017 wederom bij Theo Maassen in het voorprogramma, dit keer in Carré en sluit hij af met een eigen LateNight show in een uitverkocht Carré.
*In mei 2016 was Patrick drie avonden ‘het voorprogramma’ van Anouk in een uitverkocht ZiggoDome.
* In januari 2015 maakte Patrick zijn acteerdebuut en kreeg hij een vaste rol in de 10-delige politieserie Noord/Zuid op NPO 1 (KRO).
* Sinds 2013 speelde Patrick in voorprogramma’s van oa. Theo Maassen en Fresku en speelde hij een dubbelvoorstelling met Daniël Arends. Ook stond hij meerdere keren op Lowlands * Sinds 2010 is Patrick lid van Comedytrain.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.