Fabian Franciscus

Fabian Franciscus beheerst de gave om zijn storm aan onnavolgbare en onbegrijpelijke chaos zeer grappig te verwoorden op het podium. Slecht en ongeconcentreerd in de meeste dingen, maar een van de meest talentvolle comedians van dit moment. In 2010 won hij de Comedy Slam, waarna hij in Nederland en België de finalistentour speelde. Daarnaast speelt Fabian regelmatig in Engeland.

Hij was finalist op het Griffioen Zuidplein festival en in 2010 won hij de Comedy Slam, waarna hij in Nederland en Belgie de finalistentour speelde. Daarnaast speelt Fabian regelmatig in Engeland, alwaar hij onder andere guest spots heeft gespeeld in de weekend shows van de Comedy Store, Up The Creek en Top Secret Comedy Club.

In Oktober 2013 heeft Fabian met het programma ‘Lijndier’ het Leeuwarder Cabaret Festival gewonnen. Vanaf november 2013 gaat Fabian, in de vorm van dubbel cabaret, verschillende try-outs spelen van “Lijndier”.

“Lijndier” gaat, zoals de naam eigenlijk al zegt, over lijnen en dieren. Over oorlog in de natuur. Over de kapotgeslagen werkelijkheid van lijnen die zich maar slecht laten verweven met de onbeheersbaarheid van dieren. Vanavond zullen de lijnen vooral de boventoon voeren, hoewel er ook zeker sprake zal zijn van dieren. Het is echter vooral vrij aannemelijk dat beide onderwerpen totaal niet ter sprake komen. Typisch iets voor de combinatie tussen lijnen en dieren trouwens.

Fabian speelde in seizoen 2015-2016 in de Cabaretpoel.

Fabian veroverde in de fameuze ‘The Comedy Store’ in London de eerste prijs in een belangrijke comedywedstrijd. Hij won het Leeuwarder Cabaret Festival en de Comedy Slam en speelde naast de finalistentour in Nederland en België o.a. in de grotere comedy clubs van New York, Berlijn, Stockholm en Londen. Hij schreef voor verschillende TV programma’s, ging viraal met meerdere cabaretfilmpjes en was o.a. te gast bij Spijkers Met Koppen.
Momenteel is hij ook te zien in de online panelshow ATYD, waarin hij vaste teamcaptain is.

Daarnaast was hij o.a. te zien als acteur in ‘What The #Hack (AVROTROS) en speelde hij de hoofdrol in een commercial voor Centraal Beheer Achmea. Ook bracht hij in 2017 samen met Daim Vega de track ‘Feel Alive’ uit. Daarnaast speelde hij de hoofdrol in een Centraal Beheer Achmea reclame.

Ook bracht hij in juni 2017 samen met Daim Vega de track ‘Feel Alive’ uit .

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.