Patrick Nederkoorn

Patrick Nederkoorn rondde een studie Politicologie en Theologie af en studeerde in 2010 af op de opleiding Kleinkunst aan de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch. Hij was twee jaar vaste bespeler van De Cabaretpoel.

Nederkoorn verweeft zijn persoonlijke verhalen met de actualiteit. Over zijn eerste voorstelling De Ontsteking schreef www.cabaret.nl : “Het is intelligent, geëngageerd cabaret zoals dat de afgelopen jaren nauwelijks door de nieuwe generatie wordt gemaakt.”

Vanaf oktober 2014 speelt Patrick de voorstelling “Code Rood”, waarin de participatiesamenleving gefileerd wordt. Zelf is hij – uiteraard – een geboren weldoener die niets liever wil dan voor andere mensen zorgen. Maar ondertussen vreest hij het ergste voor iedereen die níet door hem verzorgd wordt. Kunnen al die zwakke schouders wel zo’n zware last dragen? Code Rood is een enerverende rit waarin veel gelachen wordt, vooral op die momenten waarop je het eigenlijk niet wilt. De Theaterkrant vond het programma “hard en verfrissend” (****) en cabaret.nl schreef: “wie met zoveel lef en overtuiging op het podium gaat staan, verdient een groot applaus” (****).

Hij is columnist bij het radioprogramma Met het oog op morgen en verbonden aan het cabaretteam van Spijkers met koppen. Daarnaast speelt Patrick samen met Oscar Kocken de voorstelling Zomaargasten, een talkshow waarin het leven van een volstrekt onbekende Nederlander centraal staat. Verder is hij de vaste moderator van de Directiecolleges van Avicenna en Faces of science en treedt hij op als dagvoorzitter, presentator en zanger.

In seizoen 2017-2018 en seizoen 2018-2019 speelde hij met Jan Beuving de voorstelling “Leuker kunnen we het niet maken”.

Het lied ‘Die Geur’ uit deze voorstelling werd bekroond met de Annie M.G. Schmidtprijs.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.