Stephanie Louwrier

Stephanie Louwrier (1986) studeerde in 2010 af aan de Toneelacademie Maastricht. Haar afstudeervoorstelling “Pauvre Lola” werd genomineerd voor de Kemna Award en de Its Parade Parel. “Pauvre Lola” stond in de zomer van 2011 op theaterfestival de Parade in Utrecht, Amsterdam en Eindhoven.

De recensies liegen er niet om: “’n Beest op het podium, Stephanie Louwrier verovert festival Parade” (kop Algemeen Dagblad). “Staande ovatie voor Stephanie Louwrier”(kop cjp.nl). “Louwriers acteerprestaties zijn verbazingwekkend, haar energie is tomeloos en haar aanblik betoverend.” En “Pauvre Lola wordt in je gezicht gegooid als een emmer steenkoud water: het maakt je wakker, verfrist je en geeft je energie!” (cultuurbewust.nl).

Stephanie heeft tijdens haar studie al in verschillende theaterproducties gestaan en/of eraan meegeschreven. Onder andere met Theatergroep DOX en in een Tam Tam project bij Toneelgroep Amsterdam. Ook presenteerde ze verschillende televisieprogramma’s voor het digitale kanaal van BNN en voor TMF en was te bewonderen in diverse televisieseries (onder andere voor TELEAC). Momenteel is zij te zien in het VPRO programma proefdier en in de serie dokters op net5.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.