Lieven Scheireprint pagina
Artificiële Intelligentie

Fotograaf: Jelle Vermeersch

Een toegankelijke en entertainende theatershow over deze wonderlijke nieuwe vorm van software, die nu al overal om ons heen is.

Leeftijd: vanaf 16 jaar

“Lieven Scheire is een heldere, grappige en bevlogen spreker in zijn theatercollege…” (★★★★★ Algemeen Dagblad).

De eerste theatertournee van Lieven Scheire werd zowel in Vlaanderen als in Nederland verlengd, bijgeboekt en naar grotere zalen verplaatst.
En passant won hij de finale van de oerversie van de Slimste Mens in België, verschijnt hij veelvuldig op de Nederlandse TV, en brengt hij in de populaire podcast Nerdland samen met een bevriende bende science freaks een maandelijks overzicht van het belangrijkste wetenschapsnieuws.

Een theatercollege van Lieven Scheire is niet enkel grappig en entertainend, maar ook verrijkend. Het zet u aan het denken over de nieuwste mogelijkheden in technologie en wetenschap. In deze voorstelling heeft hij het over Artificiële Intelligentie, een wonderlijke nieuwe vorm van software die nu overal om ons heen is.

Een rechter die zich laat adviseren door AI? Gebeurt binnenkort.
Ga jij je huiscomputer vragen wat je aan moet trekken? Waarschijnlijk wel.
Gehoorzaam jij al aan AI? Als je Spotify, Google Maps of een spamfilter gebruikt is het antwoord ‘ja’.

De nieuwe ontwikkelingen van AI leiden tot verbluffende mogelijkheden. Is AI in combinatie met robotisering de laatste stap naar een volledig geautomatiseerd luilekkerland? Fully Automated Luxury Communism, all watched over by machines of loving grace.

Of het zo’n vaart zal lopen, is verre van zeker. Maar dat AI al alomtegenwoordig is, en ons leven verregaand zal veranderen in de nabije toekomst, dat staat vast.
In deze theatershow maak je op een entertainende en luchtige manier kennis met je nieuwe vriend, butler, adviseur, psycholoog, personal trainer en beschermengel: Artificiële Intelligentie.

De pers over ‘Live in Nerdland: DNA’ van Lieven Scheire:

“Scheire houdt het bovenal luchtig en lardeert zijn betoog als ex-comedian met enkele fijne grapjes. Hij maakt je wat ongerust, maar nooit bang, en pleit voor een maatschappelijk debat over zaken waar we veel te licht overheen stappen” (★★★★ De Standaard).

“Zijn college liet me beseffen dat er spectaculair veel is gebeurd in de biologie sinds ik twintig jaar geleden eindexamen deed in dat vak.” en “Live in Nerdland: DNA’ laat zien wat er nu al kan en wat er de komende jaren aan zit te komen” (Ionica Smeets).

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.