Erik van Muiswinkelprint pagina
Buigt Allen Mee Voor Drs. P

Fotograaf: Curly and Straight

Erik van Muiswinkel eert een honderdjarige

“Een wonderschone ode aan een man die we node missen in het bekende gekrakeel.” – NRC

De Nederlandse kleinkunst, ja, de Nederlandse taal was zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest.
Polzer schreef, naast een reeks fascinerende boeken, honderden krankzinnige en muzikaal altijd verrassende liedjes, waarvan er een stuk of vijf nationaal bekend werden.

Het honderdste geboortejaar van Drs. P was voor Erik van Muiswinkel aanleiding om zijn held met een voorstelling te eren. Buigt Allen Mee Voor Drs. P is door de pers met lovende recensies beloond. Dit is de laatste kans om het eerbetoon aan de woordkunstenaar te ervaren.

Buigt Allen Mee Voor Drs. P brengt zijn leven, zijn verhalen en zijn werk samen in een kleine zaal- voorstelling op de Schaal van P: intiem, ironisch, verwarrend en om te huilen van het lachen.

De muzikale leiding berust bij de 28-jarige pianovirtuoos Guus van Marwijk: voor iemand met zo’n naam zwaaien alle deuren open. Erik, Guus, en Eriks langzamerhand vermaarde gitaar-licht-en-geluidsman Paul Remmelts brengen honderd minuten amusement die er als tien aanvoelen. Scherp, ontroerend en allerminst obsoleet.

Met onder andere: De Grenadiertjes, Gonzofoon, Los Pompadores, Evangelische Potpourri, Goed Nieuws en De Gezusters Karamazov.

De pers over Buigt Allen Mee Voor Drs. P

“Wat Van Muiswinkel doet, begeleid door pianist Guus van Marwijk en gitarist (én technicus) Paul Remmelts, is geraffineerd.”(…) “Bovenal is het een wonderschone ode aan een man die we node missen in het bekende gekrakeel.” – NRC ★★★★
“Zijn taligheid en de zin voor humor zorgen voor een even geestige als ontroerende ode aan de man dankzij wiens inzet er in 1986 na ruim 150 jaar een nieuw English Rijmwoordenboek kwam.” (…) “Vaardig begeleid door de jonge pianist Guus van Marwijk zingt hij de liedteksten met gevoel voor de rijke nalatenschap van de doctorandus.” (…) “Een geslaagde hulde aan een fenomeen.” – AD ★★★★

“Honderd jaar is natuurlijk een mooie leiding om de Zwitserse taalvirtuoos te eren. En dat doet Erik van Muiswinkel op een geweldige manier in zijn programma Buigt Allen Mee Voor Drs. P.” (…) “Imitatie kun je wel aan Van Muiswinkel overlaten.” – Theaterkrant.nl

“Artistiek hijst hij zich niet op de schouders van Polzer. Hij staat naast hem, maakt een haarscherpe karaktertekening en is tevens een schitterend vertolker.” – Dagblad van het Noorden ★★★★

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.