Tineke Schoutenprint pagina
Hoe zit dat?

Fotograaf: Roy Beusker

Hoe zit dat? Hoe lossen we dit op? Hoe gaan we dit aanpakken? En vooral: hoe buigen we iets negatiefs om tot iets positiefs?

Laat dat maar aan Tineke Schouten over. Tineke zat in haar schrijfproces voor deze splinternieuwe show in een positieve ‘vibe’. Toeters en bellen, Lach-gas of Mag het iets meer zijn waren titels die door haar hoofd spookten, maar daar stak de Corona-crisis een stokje voor. Alles in het leven bleek ineens niet ‘alleen maar leuk, luxe en lachen’. Integendeel, we werden letterlijk even op onszelf teruggeworpen.

Maar gelukkig beschikt ook Tineke over genoeg veerkracht, fantasie én passie voor haar vak, namelijk het entertainen van mensen.
Als geen ander heeft ze de afgelopen 40 theaterjaren en 24 shows, bewezen dat je weer fris opnieuw kunt beginnen. Vol nieuwe ideeën, vol gekke typetjes met hun bijzonderheden en verhalen. Met open vizier, steeds op zoek naar de vrolijke kanten van het leven.

Haar missie is vooral: opstaan en weer doorgaan, blijven relativeren, blijven nadenken hoe we met z’n allen dit leven zo zinvol mogelijk kunnen maken. En vooral: lachen om onze eigen tekortkomingen.

Hoe moeilijk soms ook, het lukt haar ook nu weer een boeiend verhaal neer te zetten met hilarische improvisaties en hier en daar een ‘oude bekende’ (ja hoor, oma Oortjes is weer van de partij).
Met prachtige muziek van een 5-koppig orkest en haar o zo prachtige liedjes, recht uit het hart.

Onder het motto: ‘geen gelul, gebak van Krul’ beseffen we meer dan ooit dat we de goede momenten van het leven moeten aangrijpen voor een feestje en vieren we het heden, het NU. En dat al 40 jaar in het theater, non-stop.
Met een super verse 25ste taart, vol nieuwe smaken en ingrediënten, van deze ‘ouwe taart’ mmmmhhh….. ouwe taart? Hoe zit dat?

Tekst en liedteksten: Tineke Schouten
Muziek: Tineke Schouten
Producent: Tiepies Tien en Senf Producties B.V.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.