Louise Korthalsprint pagina
Alles is er

Fotograaf: Jaap Reedijk

NOG ÉÉN KEER SPEELT ZE HAAR POELIFINARIO WINNENDE PROGRAMMA!

Ze is de eerste vrouwelijke cabaretier die na de Neerlands Hoop (2013) ook de prestigieuze Poelifinario (2019) wist te winnen; de prijs voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen. ‘De absolute cabarettop’ schreef De Telegraaf (5 sterren), De Volkskrant (4 sterren) was vol ‘…bewondering aan het einde van de kolkende rit’ en Het Parool concludeerde ‘Alles is er is de beste en meest gedurfde voorstelling die Korthals tot nu toe maakte’. De vakjury van de cabaretprijzen meende: ‘haar spel is minstens zo imponerend als de inhoud. Ze gromt, stampt, ontreddert en ontroert.’

En niet zonder reden … Korthals schrijft prachtige teksten, toont lef en zingt recht je hart in. Met onuitputtelijke energie en een heerlijke dosis zelfrelativering, raast ze geëngageerd over de bestaande genres heen. Hokjes daar doet Korthals niet aan: ze laat zien dat iets niet alleen cabaret óf kleinkunst óf theater hoeft te zijn.

In Alles is er gaat Korthals de muzikale confrontatie aan met alles. Schuurt ze langs de rafelranden, schaduwkanten en zonovergoten momenten van mateloze levens en onbeperkte mogelijkheden. Waarom je hoofd boven water houden als je ook in bad kan liggen? Alles is er tenslotte. Toch?

Regie: Olivier Diepenhorst
Tekst: Louise Korthals
Regieadvies: Jessica Borst
Muziek: Erik Verwey en Mark van Bruggen

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.