Cameretten

Periode
– Voorselectie via video-inzending
– selectieavonden in september en oktober
– festival eind november

Opzet
– selecties in diverse theaters in Rotterdam
– workshopweekend
– voorronde (9 kandidaten) in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam
– finale (3 kandidaten) in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam

Prijzen
– juryprijs (€ 2500,–)
– publieksprijs
– persoonlijkheidsprijs

Beschrijving
Cameretten is één van de belangrijkste cabaretfestivals. Het festival wordt gehouden in de laatste week van november. Cameretten kan je cabaretcarrière een flinke sprong vooruit geven. Mensen als Alex Klaasen en Martine Sandifort, Guido Weijers, Theo Maassen, Hans Teeuwen, Marc-Marie Huibrechts, Veldhuis & Kemper en Brigitte Kaandorp wonnen er prijzen.
Na de aanmelding worden de kandidaten uitgenodigd voor één van de vele selectieavonden. De selectievoorstellingen worden gehouden in diverse kleine theaters en zijn toegankelijk voor publiek. Elke kandidaat mag een half uur spelen. Een selectiecommissie selecteert uit al deze voorstellingen uiteindelijk negen kandidaten die aan het festival mogen deelnemen. Eenmaal door de selectie worden de kandidaten eind oktober in een workshopweekend klaargestoomd voor het grote werk: de voorronde in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam. De voorronde is verdeeld over drie avonden met elk drie deelnemers. Daarna is er een gastoptreden. Op de derde avond maakt een vakjury zijn keuze voor de finale bekend. De finale wordt gespeeld met meestal drie kandidaten. Die spelen om een juryprijs, een publieksprijs en een persoonlijkheidsprijs. Aan de juryprijs is de laatste jaren een klein geldbedrag verbonden van € 2500,–. Na afloop van het festival is er voor de finalisten nog een tourneetje door het land gepland.

Het Cameretten wordt georganiseerd door:
Stichting Cameretten
Postbus 25000
3001 HA  Rotterdam
Tel.: 010-2141451
E-mail: info@cameretten.nl

Meer informatie vind je op de website van Cameretten

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.