Cabaretpoel

Nederland barst van het cabarettalent. Mede daardoor is het zo druk op de Nederlandse podia dat het voor nieuwe talenten moeilijk is om aan optredens te komen en om zich te ontwikkelen. Daarom begonnen de cultureel ondernemers Tim van der Sluijs en Corinne van der Vliet in 2007 het speel- en leertraject De Cabaretpoel.

De Cabaretpoel is een initiatief om nieuw cabarettalent de kans te bieden hun talent te ontwikkelen en te laten rijpen. Het is een avondvullende voorstelling met vier aanstormende cabarettalenten. Elke cabaretier of groep speelt een voorstelling van ongeveer 25 minuten. Eén van de deelnemende cabaretiers fungeert tevens als presentator. De Cabaretpoel is dus een soort reizend cabaretfestival, maar dan zonder competitie-element.

Bij de samenstelling van de Cabaretpoel wordt gelet op talent, kwaliteit en diversiteit. U krijgt dus niet vier keer hetzelfde, maar een zeer afwisselende avond met voor elk wat wils. Een avondje Cabaretpoel is dan ook een echte belevenis voor het publiek. De Cabaretpoel is, mede door de afwisselende line-up, vaak de hit van het seizoen in de kleine zaal.

De Cabaretpoel bestaat sinds 2007. Het project biedt de deelnemende cabaretiers begeleiding en coaching om hun talent verder te ontwikkelen. Het is de bedoeling dat deze talenten veel speelervaring opdoen en middels coaching en begeleiding hun materiaal en spel laten groeien tot een kwalitatief avondvullend cabaretprogramma. Onder de artistieke leiding en coaching van oud-cabaretier Tim van der Sluijs heeft de Cabaretpoel inmiddels al een aantal talenten opgeleverd:

– Erris van Ginkel (finalist festival Cabareteske 2008, vaste bespeler Cabaretpoel 2007-2010)
– Max van den Burg (publieksprijs op Cameretten 2008, vaste bespeler Cabaretpoel 2007-2008)
– Jasper van Kuijk (jury- en publieksprijs Cameretten 2010, vaste bespeler Cabaretpoel 2007-2010)
– Poolvogel (2de plaats AKF 2011), vaste bespeler Cabaretpoel 2008-2011)
– Patrick Nederkoorn (Wordt gecontracteerd door Theaterbureau Grünfeld (2013) en scoort 4 sterren recensies op zijn voorstelling “Code Rood” (2014))
– Thijs van de Meeberg (jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival 2015)
– Marco Lopes (juryprijs Comedyhuis Comedy Competitie 2015/finalist Leids Cabaret Festival 2016)

Verder ontwikkelden Erris van Ginkel, Theo van Duren, Anne Jan Toonstra, Jasper van Kuijk, Poolvogel, Patrick Nederkoorn, Thijs van de Meeberg en de groep Jeroen Clan in de Cabaretpoel een avondvullend programma dat ook uiteindelijk een tournee heeft gekregen in de Nederlandse theaters.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.