Comedytrain

Wat is Toomler?
Toomler is een Theatercafé voor en door comedians van Comedytrain en een gerenommeerde club waar een groot deel van het publiek zich laat verrassen en vermaken.

Al meer dan vijftien jaar is Comedytrain het keurmerk van stand-up comedy in Nederland. In haar eigen thuishonk Toomler in Amsterdam wordt talent een podium geboden om ideeën uit te proberen en de basis te leggen voor de stap naar de theaters in Nederland.

Toomler???
Toomler (spreek uit toemler) is de Jiddische term voor 'Creator of comic tumult', de naam die men in New York in de dertiger jaren aan jonge comedians gaf. Door vallen en opstaan deden toomlers als Joan Rivers, Mel Brooks en Danny Kaye de ervaring op die als basis diende voor hun verdere carrière. Toomler is sinds jaar en dag het vaste theater-cafe van Comedytrain. Al jarenlang het centrum van stand-up comedy in Nederland. Dus.

Minimum leeftijd?
Deze grens ligt in Toomler op 16 jaar.

Waar?
Toomler is gevestigd op de Breitnerstraat 2 (naast het Hilton) te Amsterdam.

Moet ik gelijk weg na de show?
Na de show kun je in Toomler altijd nog even gezellig blijven zitten om een drankje te drinken en na te praten over de avond. Alleen na de vroege zaterdagvoorstelling is er nog een Late Night voorstelling. Vandaar dat meteen na de show, rond 23.00 uur, plaats wordt gemaakt voor nieuw publiek.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.