Deng Boy

Deng Boy is een duo, gevormd door Eric ‘Sko’ Schröder en Ronny ‘Ormoe’ Ormskirk.

Sko en Ormoe zijn al hun hele leven (letterlijk vanaf geboorte) bekenden van elkaar. Zodra het duo samen is lachen ze dan ook heel wat af. Zo’n 9 jaar geleden ontstond bij Ronny het idee om samen met Sko een radio programma te gaan maken. Via een bevriende radiostation eigenaar kregen zij deze kans en daar stond hun eerste programma genaamd: ‘Deng Boy Fu a Birti’ (de jongens uit de buurt). Binnen de kortste keren was het duo één van de best beluisterde programma’s op de Surinaamse radio.

Het begon allemaal bij Radio Ebony. Na een jaar of twee is het duo overgestapt naar Radio Stanvaste. Hier is het duo echt bekend geworden onder de Surinaamse bevolking met name in hun hometown Rotterdam. Na ongeveer 3 jaar een radio programma te hebben gemaakt was het duo door tijdsgebrek en werk genoodzaakt te stoppen. Dit tot ongenoegen van veel luisteraars die ondertussen grote fans waren geworden van de uitzending.

Nadat het duo een paar jaar niks van zich heeft laten horen kregen zij in oktober 2008 de kans om een keer live op te treden in theater Zuidplein in Rotterdam. Voor deze gelegenheid (het Suriname op Zuid Festival) had het duo een show van anderhalf uur in elkaar gezet. Bestaande uit een aantal sketches waarin veel van hun typische humor voorkwam. Dit was meteen een groot succes wat zij besloten voort te zetten.

Inmiddels hebben Sko en Omroe al 4 succesvolle shows neergezet welke ook op DVD zijn verschenen. In hun laatste voorstelling ‘Poppekast’ wilde Sko en Ormoe laten zien wie de Surinamer van nu is en wat je moet weten om de Surinamer te kunnen begrijpen. Een hilarische inburgeringcursus was het gevolg.

Nu maken de heren elk jaar een nieuwe show. Deze shows zitten vol met komische sketches en verschillende typetjes, hiermee laten zij de hilarische kant van de multiculti samenleving zien. Een show van Deng Boy staat garant voor een komische avond in het theater!

In seizoen 2016-2017 speelden zij in Tjar a Lobi.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.