Het Nieuwe Lied

2008
Eefke gaat koffie drinken met Raoul Heertje en legt hem haar plan voor om een soortgelijk collectief als Comedytrain op te richten, maar dan voor singer-songwriters. Hij vindt het een mooi plan.

(31 oktober) 2009
Het Nieuwe Lied wordt geboren te Amsterdam in MuzyQ. Bestaande uit Eefke den Held, Barbara Blommestein, Jesje De Schepper, Wilko Sterke en Thijs Maas. Op 3 november geven we ons eerste optreden in café De Rode Pimpernel in Den Bosch. Daarna volgen meer optredens in cafés door het land.

2010
Marnix Wesselink doet de techniek van het optreden in het Rotterdamse café Le Vagabond en is sindsdien als technicus verbonden aan ons collectief.

2010 – 2012
Try-outtheater Het Perron in Amsterdam biedt ons de gelegenheid om er maandelijks een keer op te treden en vormt daarmee twee seizoenen lang onze vaste thuisbasis. We worden hiervoor gesubsidieerd door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

2010
CD van Het Nieuwe Lied ‘De Eerste Opnames’ komt uit. In december sluit Jan Groenteman zich aan bij Het Nieuwe Lied. We treden op in Het Perron, in cafés en in een penitentiaire inrichting.

2011
Johan Goossens verbindt zich aan Het Nieuwe Lied. Toen we in café Kraaij&Balder in Eindhoven optraden, speelde Peter van Rooijen ook een paar nummers en maakt sindsdien deel uit van ons collectief. Jantje Geldof ontwerpt voor het eerst ons lichtdecor. Tamar Krijnen doet sinds dit jaar onze productie.

2012
Na een avond in Het Perron is ons collectief in één keer twee singer-songwriters rijker; zowel Christine de Boer als Jan Teerstra sluiten zich aan. Het aantal speelplekken groeit; we treden o.a. op bij Artishock, in Sociëteit Arti et Amicitiae, Het Vondelpark Openluchttheater en op het Wilhelmina Huiskamerfestival. Ook zijn we wekelijks de muzikale gast in het radio-programma ‘Clash der recensenten’ op Amsterdam FM.

2012 – 2013
Het Nieuwe Lied verzorgt een reeks maandelijkse optredens in Theater Bellevue (Amsterdam). We spelen een aantal keer in café CoX in Amsterdam. Tjeerd Gerritsen speelt daar met ons mee en sluit zich aan bij Het Nieuwe Lied.

Ook dit seizoen is Het Nieuwe Lied weer een vaste bespeler van Theater Bellevue. Er reizen een aantal van de singer/songwriters in oktober en november af naar Den Haag om Samen Solo te spelen bij Muziek op Zondag in Theater Pepijn. En we verzorgen vanaf oktober 2013 maandelijks een matineevoorstelling in het sfeervolle theatercafé Zindering van Stadsschouwburg Utrecht.

2014 – 2016
Het Nieuwe Lied gaat onverminderd door met spelen. We zijn weer een vaste bespeler van Theater Bellevue en reizen regelmatig af naar Den Haag om Samen Solo te spelen bij Singer Sunday in Theater Pepijn. Bovendien verzorgen we maandelijks een matineevoorstelling in het sfeervolle theater Walhalla in Rotterdam. Begin 2015 spelen we voor het eerst een reeks Nieuwjaarsconcerten, in de regie van Titus Tiel Groenestege. Een start van een nieuwe traditie, want wegens succes geven we ook begin 2016 een reekst Nieuwjaarsconcerten. Flip Noorman sluit zich aan bij het gezelschap.

2017
Voor de derde keer trapt Het Nieuwe Lied het nieuwe jaar af met een reeks Nieuwjaarsconcerten, dit keer geregisseerd door Dick Hauser. Frank van Kasteren, Kiki Schippers en Dafne Holtland sluiten zich aan bij het gezelschap.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.