Plien & Bianca

Baccara, Boney M, Micheal Jackson en Annie. Ze komen allemaal voorbij in de voorstellingen die Plien en Bianca spelen in het theater. Het zijn ideeën uit hun jeugd en vol overgave doen ze op jonge leeftijd deze artiesten al na voor een klein publiek van ouders en overige familieleden. Hun jeugd beleven Plien en Bianca allebei in Noord-Holland. Bianca komt in 1968 in Oudesluis ter wereld. Plien ziet in 1971 haar eerste levenslicht in Huizen.

Creativiteit zit ze in de genen; want van huis uit wordt er toneel en muziek gespeeld, gezongen en aan ballet gedaan. Bianca is twaalf als ze naar de Nel Roos Ballet Academie in Amsterdam gaat. Plien volgt het atheneum en speelt piano, doet aan jazzballet en zingt in een koor. Maar ze worden geen van beiden ballerina of pianist, ze willen toch wat anders. Bianca maakt na de Nel Roos Academie de HAVO af en zet koers richting de show-musicalopleiding van de Theaterschool. Als Plien aan haar laatste schooljaar begint en Brigitte Kaandorp ziet optreden, weet ze wat ze wil.

Samen met Joep Onderdelinden maakten ze van 1997 tot 2003 het enorm populaire jeugdprogramma Zaai. Er volgden meer programma’s en optredens in o.a. 't Schaep met de Vijf Pooten, een film over Dick Trom en ze schitterden in Koefnoen. In 2009 bestormden ze voor de laatste keer de podia met de razend populaire theatershow Wie dan allemaal... Nu zijn ze terug! Onder regie van Kees Prins en Patrick Stoof geven de twee dames alles wat ze in huis hebben. En dat is heel veel!
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.