The Kik

The Kik is een Nederlandse beatgroep uit Tilburg/Rotterdam/Veenendaal die begin 2011 werd opgericht.

Ontstaan

De naam van de band is afgeleid van de Haagse band The Kick. De band bestaat uit Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Arjan Spies, Ries Doms en Paul Zoontjens. Hun muziek lijkt op die van merseybeatbands uit de jaren zestig. Ook het instrumentarium van de band verwijst naar die tijd: Vox-versterkers, drums van Ludwig en gitaren van onder meer Rickenbacker. Ze maakten aanvankelijk Engelse liedjes, maar schakelden later over op het Nederlands.

Op 2 april 2011 traden ze voor het eerst op, in de Machinist in Rotterdam. In 2011 werden twee singles uitgegeven: "My eyes are still dry" (met op de B-kant "Here's hoping") en "A christmas song for you".

Eind 2011 stapte Arjan Spies uit de band. Op Noorderslag 2012 trad de band op met Paul Zoontjens als zijn vervanger. Vlak voor de opnamen van hun debuutalbum keerde Arjan Spies terug en bestond de band voortaan uit vijf muzikanten.

Hun debuutalbum, getiteld Springlevend, werd op 25 mei 2012 uitgegeven door Excelsior Recordings en Top Notch. Het verscheen op cd en ook op vinyl. Het album bevat eigen composities en covers, onder meer van Pleasant Valley Sunday van The Monkees; in de versie van The Kik heet het Zevenhuizer Zondag. De single Simone, een bescheiden zomerhit voor de groep, is een bewerking van het nummer The Dancer van de Australische jarenzestigband The Allusions. Titelsong Springlevend verscheen als de tweede single van het album. Het nummer Want er is niemand (en nou ik) van Armand namen ze samen met hem en Lucky Fonz III opnieuw op. In 2015 maakten ze nog samen een album met minder bekende Armand-liedjes.

The Kik voorziet in het achtste seizoen van de talkshow De Wereld Draait Door als 'huisband' elke laatste vrijdag van de maand de uitzending van muziek.

Bandleden

Marcel Groenewegen - bassist, voorheen van The Madd
Ries Doms - drummer, van The Spades en Hooghwater
Arjan Spies - gitarist en zanger, van Mark & The Spies
Dave von Raven - leadzanger en gitarist, van The Madd
Paul Zoontjens (aka Simon Keats) - toetsenist en zanger

Discografie

Albums

2012: “Springlevend”
2014: “2”
2015: “Armand & The Kik” (met Armand)
2017: “ Stad en land”
Singles

2011: “My eyes are still dry”
2011: “A Christmas song for you”
2012: “Simone”
2012: “Springlevend/Straat Bali”
2012: “Kerstliedje voor jou”
2013: “Verliefd op een plaatje”
2014: “Schuilen bij jou”
2014: “Cupido 2014”
2015: “Iemand” (met Armand)
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.