Esmay Usmany

Esmay Usmany (finalist Utrechts kleinkunstfestival 2015) studeerde in 2006 af aan het Utrechts Conservatorium. Ze is werkzaam als professioneel zangeres en muzikant. In het hartje van Utrecht runt ze sinds tien jaar een zangpraktijk. Daarnaast is Esmay eigenaresse van het merk Liefjesliedjes, waarmee ze persoonlijke liedjes op maat maakt voor particulieren en bedrijven. Naast uitvoerend muzikant is Esmay huisdichter en vaste blogger voor BijMaMa magazine, waarvoor ze maandelijks schrijft over reizen, moederschap en de combinatie met werk.

Esmay was samen met o.a. Fred Delfgaauw te zien in de voorstelling ‘De Verteller’ die twee seizoenen in de Nederlandse en Belgische schouwburgen te zien was. De twee daarop volgende seizoenen was Esmay samen met haar twee muzikanten te zien in haar avondvullende liedjesprogramma niets is wat het lijkt, waarmee ze in de finale stond van het Utrechts kleinkunst festival. Momenteel is ze op tournee met haar voorstelling dromers. In september verschijnt haar tweede boek met de titel Allerlievelings. Eerder verscheen haar eerste column boek Altijd onderweg.

Haar producties kenmerken zich door “pakkende monologen en herkenbaar poëtische luisterliedjes” (AD). Met kleine, door elkaar heen tuimelende melodieën, akoestische gitaren, meerstemmige backing vocals en multi-talentvolle muzikanten die tijdens de show met gemak wisselen van het ene naar het ander instrument. Stil zitten is net zo onmogelijk als een glimlach op je gezicht onderdrukken.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.