Lisa Loeb

Lisa Colette Loeb (Amsterdam, 1989) besloot op haar vierde dat ze cabaretier zou worden.

Na het behalen van haar diploma aan het Vossius Gymnasium volgde zij haar bacheloropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam in de richting jazz-zang, waar zij cum laude voor slaagde.

Momenteel studeert ze aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, waar zij de master Theaterzang volgt.

Tussen 2008 en 2011 speelde Lisa meer dan 100 keer door het hele land met haar popband "Diggedyshweng", waarvoor zij ook alle liedjes schreef. In 2010 maakten zij deel uit van de popronde.

In datzelfde jaar was Lisa te zien als één van de hoofdpersonen in de NTR-documentaire “Lost In Music” over het Conservatorium van Amsterdam. Hier zong zij tevens de titeltrack "People Get Ready" voor in.

Samen met Janneke Rinzema vormt Lisa het technocabaretduo “Matroesjka”, waarmee ze in 2014 de Publieksprijs won op het Amsterdams Kleinkunstfestival.

Matroesjka werd door zowel publiek, pers als jury geprezen.

Zo noemde het NRC Handelsblad Matroesjka "ronduit grappig", sprak de Volkskrant over een "zeer muzikaal, zeer geestig en zeer intelligent" programma en schreef Het Parool dat "Rinzema en Loeb op hoog niveau spelen".

In september 2014 heeft Matroesjka zich aangesloten bij Bos Theaterproducties. "Grote talenten als Lisa en Janneke mag je niet laten lopen!", aldus Inge Bos.

In januari 2016 gaat hun eerste avondvullende voorstelling in première.

Naast hun werkzaamheden in het theater schrijven Lisa en Janneke ook samen de column "Matroesjka ontmoet" voor CJP.nl. Hierin vertellen ze over hun ervaringen on the road en interviewen ze voor elke editie een oude rot uit het vak over zijn of haar begintijd.

In de zomer van 2014 speelde Lisa op Oerol in de voorstelling “Romeo en Julia naar Romeo en Julia” van Karina Kroft. De voorstelling ontving lovende recensies en kreeg onder andere 4 sterren in De Volkskrant.

In april 2015 is Lisa als actrice te zien in de muziektheatervoorstelling "Machtige Muziek" in het Concertgebouw in Amsterdam.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.