Stefan Hendrikx

Stefan Hendrikx (1990), geboren in Venlo, is in 2013 afgestudeerd aan de HBO cabaretopleiding de Koningstheateracademie. Daarna is hij verder gaan studeren aan Toneelschool Arnhem (ArtEZ) waar hij in 2017 zijn diploma heeft behaald.

“Ja, maar wat doet ie dan nu met die twee diploma’s?!
WANT DAT IS WEL ALLEMAAL MOOI VAN MIJN BELASTINGGELD HÈ!!!
– Een bezorgde burger

Improviseren

Stefan toert samen met cabaretier Andries Tunru en pianist Joep Hullegie als Beperkt Houdbaar door heel Nederland. Ze spelen volledig geïmproviseerde comedyvoorstellingen om je vingers bij af te likken en je stoel onder te pissen. “Hoe doen jullie het toch?” “Wat ongelooflijk knap!” “De mooiste dag uit mijn leven!!!!” aldus enthousiaste publieksleden na de voorstelling van Beperkt Houdbaar.

Daarnaast speelt Stefan maandelijks bij het comedycollectief Flunknarf geïmproviseerde scènes, liedjes en zelfs rapbattles in Utrecht.

Acteren

Tijdens zijn studie nam zijn carrière een vliegende start met de jeugdvoorstelling ‘Het Neushoornspektakel’ van Daniël van Klaveren (STIP Producties).
De afstudeervoorstelling genaamd NOACH, geregisseerd door Vincent Rietveld, gooide hoge ogen op het ITS Festival in Amsterdam.
Afgestudeerd en wel speelde Stefan nog 2 voorstellingen van ‘Majakovski / Oktober’ voor De Warme Winkel.
Op juni 2018 was hij weer op het ITS Festival te zien in de afstudeervoorstelling ‘Waakvrees’ van Boris Kip, regiestudent op de Toneelacademie Maastricht.
Vanaf seizoen 2019-2020 is Hendrikx te zien in het theater met de voorstelling: ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’ van Theater WEI i.s.m. Theater Gnaffel.
Hou je niet van theater en vegeteer je liever op de bank? Dan kon je Stefan zien in 2015 (nèt te laat) in het BNN-programma Alpacas, de opvolger van ‘De Lama’s’.
Wil je iets recenters zien? Kijk dan hoe Stefan in een aantal afleveringen van ‘Hufterproef’ acteert en laat je verrassen als alles in scène is gezet!

Stand-up Comedy

Stefan Hendrikx zette nog niet zo lang geleden zijn eerste stappen op het podium als stand-up comedian maar bleek een natuurtalent. Stefan heeft alles wat je als publiek zoekt in een comedian: goed bedachte grappen, een energieke performance en de uitstraling van iemand die zich op het podium thuis voelt.

Op zich is het niet zo gek dat Hendrikx zo hard gaat als stand-up comedian, want in 2013 studeerde hij af aan cabaretopleiding de Koningstheateracademie. Sindsdien treedt hij regelmatig op bij het comedy collectief Flunknarf en met zijn improvisatieduo Beperkt Houdbaar.

Grapjes vertellen, Stefan is er voor in de wieg gelegd. Niet alleen met improvisatietheater, in theatervoorstellingen of op televisie, maar ook solo als stand-up comedian.





Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.