Daan van der Hoeven

Daan van der Hoeven (26-05-1988) is comedian en cabaretier. Winnaar van het 31ste Groninger Studenten Cabaret Festival (2017), een gerenommeerd festival dat zeer serieus wordt genomen in het vakgebied en geliefd is bij vele critici.

Daan’s programma zit stevig in elkaar met een goede balans tussen sterke grappen, bijdehante types, interessante zelfreflectie en een gezonde dosis zelfspot. Hij durft zichzelf kwetsbaar op te stellen en dat maakt hem, in combinatie met zijn Leidse accent, een innemende persoonlijkheid. Hij timet goed en weet de zaal te bespelen. Hij heeft een hoge grapdichtheid en zijn programma heeft een mooie cadans. – Juryrapport Groninger Studenten Cabaret Festival 2017.

Wie moeten we volgens jou in de gaten houden? Daan van der Hoeven. Een Leidse kwajongen. Je voelt bij hem nu al zo’n eigenheid. – Leon van der Zanden in Volkskrant (18 april 2016).

Daan is een meeslepende verteller en begenadigd grappenmaker met een vlijmscherpe timing. Hij heeft tot zijn 25ste altijd de gebaande paden gevolgd, tot hij op een dag naar buiten keek en een medewerker van de plantsoenendienst op een grasmaaier zag. Met geopende ogen heeft hij het roer omgegooid en is cabaretier geworden. Een sprong in het diepe, op weg naar het in zijn ogen hoogst haalbare: het simpelweg “zijn”. Hij mag dan wel uit de sleutelstad komen, maar die sleutel heeft hij nog altijd niet gevonden.

Dit jaar is Daan voor het eerst te zien op festival Lowlands (2018). Eerder speelde hij al op Paaspop (2017), Concert at Sea (2017) en Oerol (2015). Ook zag je hem op het International Comedy Festival Rotterdam (2015, 2016 en 2017) en het Utrecht International Comedy Festival (2015). Verder is Daan op de radio geweest bij radio 3FM en heeft hij een gastrol gespeeld in het satirische televisie programma Draadstaal.

Festivals:
– Concert at Sea (2017) – Paaspop (2017) – UICF 2015
– ICFR 2015, 2016
– Oerol 2015

Diverse clubs:
– Stand-Up Club, Badaboom, Comedyhuis, Toomler, Boiler Room, Comedy Café

Radio
– 3FM

TV
– Draadstaal, gastrol

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.