Vincent Voeten

Vincent Voeten (Turnhout, 1987) groeit op in de bossen van Gierle waar hij jarenlang lief en leed deelt met moeder Fabienne, vader Jan (roepnaam John) en zus Lieselotte. Op de lijn Turnhout-Antwerpen ontmoet hij in 2010 zijn grote liefde Rachel. Sedert september 2015 betrekt het koppel een halfopen woning in Beerse.

In januari 2016 meldt Vincent zich aan voor de open mic in Café The Joker, de eerste van velen. Al snel ontwikkelt hij een eigen stijl die wordt getypeerd door zwartgallige dan wel absurde oneliners en een gortdroge delivery. De Amerikaanse comedians Mitch Hedberg en Anthony Jeselnik noemt hij steevast als zijn grote voorbeelden.

Amper een jaar na zijn debuut schopt hij het tot de finale van de Lunatic Comedy Award. De echte erkenning komt er wanneer hij zich datzelfde jaar in Utrecht tot winnaar kroont van de Comedy Talent Award – de grootste stand-up wedstrijd van Nederland.

Of Vincent Voeten ooit gaat doorbreken bij het grote publiek? Daar zijn historici het thans niet over eens.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.